Κήπος Στα Μεσόγεια: Τρόφιμο που εδώ και 2000 χρόνια το χρησιμοποιούσαν για την καλή λειτουργία της καρδιάς

17 Μαΐου 2013

Τρόφιμο που εδώ και 2000 χρόνια το χρησιμοποιούσαν για την καλή λειτουργία της καρδιάς


Για την καλύτερη καρδιακή λειτουργία στην Κρήτη φτιάχνουν ένα ποτό που δεν είναι άλλο από την  γνωστή σε όλους μας Σουμάδα.
Ποιες ζωτικές για το κύτταρο ουσίες συνιστώνται για διαταραχές του καρδιακού ρυθμού;

Οι διαταραχές του καρδιακού ρυθμού μπορούν σε συντομία να ονομαστούν «αρρυθμίες». Συχνά οι διαταραχές αυτές προκαλούνται από την έλλειψη ζωτικών για το κύτταρο ουσιών στα «ηλεκτρικά» κύτταρα του καρδιακού μυός, με επακόλουθα προβλήματα στην επίτευξη της διέγερσης και την περαιτέρω μεταφορά Συμπτώματα που συνδέονται με τις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, όπως, για παράδειγμα, η  ταχυκαρδία ή η αρρυθμία  συχνά συνοδεύονται από ελαφρά διαταραχή της συνείδησης και ίλιγγο.
Τα κύτταρα της καρδιάς καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα «ηλεκτρικά» κύτταρα του καρδιακού μυός. Για μια βέλτιστη λειτουργία απαιτούνται ζωτικές για το κύτταρο ουσίες που τροφοδοτούν τα μυικά κύτταρα, όπως
καρνιτίνη,
ταυρίνη,
συνένζυμο Q10,
βιταμίνη C,
βιταμινη Ε
βιταμίνες της ομάδας Β, καθώς και μέταλλα
μαγνησίου,
ασβεστίου και
καλίου.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ Η ΣΟΥΜΑΔΑ:
Ο κ. Γιαλελάκης μετέτρεψε τις μονάδες μέτρησης των υλικών σε γραμμάρια, ώστε να είναι πιο εύκολο να εκτελεστεί από τους σημερινούς επίδοξους μάγειρες! «Η αναλογία», μας είπε, «είναι ένα – επτά – δέκα, ένα μέρος αμύγδαλα, επτά ζάχαρη και 10 λίτρα νερό».
Υλικά
  • 640 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 5 πικραμύγδαλα
  • 4,5 κιλά ζάχαρη
  • 5 λίτρα νερό
  • λίγο ανθόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση: Ζεματίζουμε τα αμύγδαλα για να τα λευκάνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστά τα ξεφλουδίζουμε. Τα χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν πολτός ή για ευκολία στο μπλέντερ με την προσθήκη λίγου νερού. Βάζουμε τον πολτό σε ένα τουλπάνι, προσθέτουμε το νερό και σουρώνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα στύβοντας καλά. Βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με υπομονή. Χρειάζεται προσοχή στο βράσιμο, γιατί φουσκώνει σαν το γάλα! Όταν γίνει σαν σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε στο μείγμα το ανθόνερο. Σύμφωνα με τον μπαρμπα-Βαγγέλη, το πόσο ανθόνερο και πικραμύγδαλο θα προσθέσουμε είναι «κατά το γούστο μας».


Πηγή: http://www.awakengr.com/

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.