Κήπος Στα Μεσόγεια: ΗΠΑ: Το 75% Του μελιού που υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ ΔΕΝ είναι πραγματικό μέλι!

ΗΠΑ: Το 75% Του μελιού που υπάρχει στα ράφια των σούπερ μάρκετ ΔΕΝ είναι πραγματικό μέλι!

Δοκιμές μεγάλης κλίμακας για το μέλι στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι περίπου το 75 τοις εκατό του μελιού στην αγορά δεν είναι καν πραγματικό.
Σύμφωνα με έρευνα της ασφάλειας των Τροφίμων , το σημερινό μαζικό παραχθέν μέλι είναι συχνά κενό από πραγματική γύρη, που υποβάλλεται σε επεξεργασία τεχνητά από την Κίνα. Οι εμπειρογνώμονες παραγωγής μελιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμφωνούν ότι το πραγματικό μέλι πρέπει να περιέχει αληθινά μικροσκοπικά σωματίδια γύρης για να θεωρηθεί γνήσιο.

Ένα μεγάλο μέρος του μελιού που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ προέρχεται από μια υπερβολική διαδικασία φιλτραρίσματος που θερμαίνει το μέλι στις υψηλές θερμοκρασίες, αναγκάζοντας την φυσική ουσία σε υψηλή πίεση μέσα από εξαιρετικά μικρά φίλτρα την απομάκρυνση της γύρης. Με τον τρόπο αυτό, οι κατασκευαστές αποκρύπτουν την ταυτότητα της πηγής του μελιού, η οποία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν πετάξει παράνομα τόνους μελιού στην αγορά των ΗΠΑ για χρόνια. Οι Κινέζοι είναι υπεύθυνοι για την ρίψη επικίνδυνων αντιβιοτικών, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και άφθονα ποσά βαριών μετάλλων στα εισαγόμενα προϊόντα μελιού.


Πηγή : http://atheatignosi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.