Κήπος Στα Μεσόγεια: Ξέχασε... τη Λαυρεωτική και τα μεσόγεια το "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής" των 8,5 εκατ. ευρώ!

Ξέχασε... τη Λαυρεωτική και τα μεσόγεια το "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής" των 8,5 εκατ. ευρώ!

Ξέχασε... τη Λαυρεωτική και τα μεσόγεια το "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής" των 8,5 εκατ. ευρώ!
Από αριστερά ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογίαννη και ο Πρόεδρος & Δ.Σ. της McCann Athens, κ. Πάνος Βατσής


Μπορεί τη Δευτέρα να παρουσιάστηκε στο μουσείο της Ακρόπολης το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής, όμως όσοι το... επινόησαν άφησαν απέξω πολλές περιοχές των Μεσογείων, κάτι που δεν συνέβη με άλλες περιοχές της περιφέρειας!


Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο τουριστικό πόρταλ της Περιφέρειας Αττικής (www.athensattica.com και www.athensattica.gr) υπάρχει μια ελάχιστη και καθόλου αντιπροσωπευτική αναφορά στις δυνατότητες που δίνει στους τουρίστες η ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.


Έτσι υπάρχει μια αναφορά σε περιοχές και σημεία όπως ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το γραφικό λιμάνι του Λαυρίου, ο Μαραθώνας και η Βραυρώνα αλλά τα Σπάτα προβάλλονται ως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ενώ το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχουν καθόλου όπως βέβαια και η Κερατέα με το Δασκαλειό και τόσες άλλες περιοχές και παραλίες!Η... άγνοια των δημιουργών αυτής της τουριστικής καμπάνιας δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων για τη σκοπιμότητά της.


Παράλληλα εντυπωσιάζει ακόμη και όσους δεν γνωρίζουν πολλά το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα μαγευτικών σημείων τα οποία αγνοούνται επιδεικτικά προς όφελος κάποιων άλλων περιοχών της Αττικής.


Κατά τα λοιπά ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός στην παρουσίαση του προγράμματος έκανε λόγο για τους στόχους του Ολοκληρωμένου (;) Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζονται ότι είναι αφενός «να καταστήσουμε την Αττική και τα Νησιά της ως έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην Ευρώπη» και αφετέρου «να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, δίνοντας και από αυτό το μετερίζι τη μάχη μας με τον χειρότερο εφιάλτη που ζει ο λαός μας, την ανεργία».

«Σκοπός του Προγράμματος είναι να καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής έναν από τους ελκυστικότερους city break προορισμούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.


Και φαίνεται ότι το αρχαίο θέατρο του Θορικού, οι παραλίες στο Δασκαλιεό και την Κακιά Θάλασσα ή η νυχτερινή ζωή στο Πόρτο Ράφτη και τόσα άλλα δεν χωράνε δεν χωράνε σε αυτό το city break.


Εντυπωσιακό εξάλλου είναι ότι η περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει – σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων - στη διοργάνωση του Festival Αργοσαρωνικού, το οποίο στόχο έχει «στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά της Περιφέρειας».
Και βέβαια εκτός τόπου και χρόνου φάνηκε να βρίσκεται και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία ναι μεν ζητά τη συνδρομή της αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια της τουριστικής προβολής της χώρας όμως γι' αυτήν – όπως και για τους δημιουργούς της καμπάνιας – η «Αττική Ριβιέρα» φαίνεται να μην υπάρχει.
Προφανώς διότι ασπάζονται την κυβερνητική πρόθεση για την τσιμεντοποίησή της!


Πηγή : 
http://www.notioanatolika.gr/


Το διαβάσαμε στο : http://www.forkeratea.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.