Κήπος Στα Μεσόγεια: Ο καφές βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Ο καφές βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ ημερησίως μειώνει κατά το ήμισυ τον δείκτη υποτροπής σε γυναίκες που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία με την ουσία tamoxifen θεωρήθηκε πιο «αποτελεσματική» για όσες γυναίκες έπιναν δύο φλυτζάνια καφέ σε σχέση με όσες κατανάλωναν μία κούπα καφέ ή ακόμη και καμία.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας μελέτησαν 600 ασθενείς με καρκίνο του στήθους σε διάρκεια πέντε ετών.


Οι μισές συμμετέχουσες έλαβαν το φάρμακο tamoxifen, ένα φάρμακο που συχνά συνταγογραφείται έπειτα από την χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του μαστού ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες υποτροπής μέσω της αναστολής των υποδοχέων των οιστρογόνων.


Η ερευνήτρια Maria Simonsson δήλωσε:


‘Οι ασθενείς που έλαβαν το χάπι, μαζί με δύο ή περισσότερες κούπες καφέ ημερησίως, σημείωσαν έως και πάνω από 50% μικρότερο κίνδυνο υποτροπής, συγκριτικά με τις ασθενείς που ελάμβαναν tamoxifen αλλά δεν κατανάλωναν καφέ.
Η ερευνητική ομάδα θεωρεί ότι ο καφές ενδέχεται να ενισχύει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. (pentapostagma)


Από το prisonplanet


Το διαβάσαμε στο : http://www.kalyterotera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.