Κήπος Στα Μεσόγεια: Το ευερέθιστο έντερο ηρεμεί με βοήθεια από τη φύση

Το ευερέθιστο έντερο ηρεμεί με βοήθεια από τη φύση

Αντιμετώπισε το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου φυσικά, αφού πρώτα εντοπίσεις τις αιτίες του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Παπανδρέου, ιατρό Ολιστικής Ιατρικής, συνεργάτη του τομέα Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εθνικού Ιδρύματος Εναλλακτικής Ιατρικής των ΗΠΑ (National Foundation of Alternative Medicine), «η αντιμετώπιση και θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου είναι άρρητα συνδεδεμένη με τον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος το οποίο μπορεί να είναι λειτουργικό ή οργανικό».

A. Λειτουργικά αίτια
Συνήθως εκδηλώνονται αν έχεις αρκετό άγχος ή στρες, π.χ., εναλλαγές δυσκοιλιότητας-ευκοιλιότητας.
Αντιμετώπιση: Προκειμένου να «χαλαρώσεις»-και μαζί το έντερό σου- θα χρειαστείς υπό μορφή βάμματος ή αφεψήματος βαλεριάνα, αγριοκούμαρο, ελιά, τίλιο, μελισσόχορτο. Αν και η κάθε αντιμετώπιση εξατομικεύεται αυστηρά, μπορείς να κάνεις ενδεικτική χρήση αυτής της θεραπείας με τη μορφή αφεψήματος, δύο με τρεις φορές την ημέρα, ανάλογα με την ένταση του προβλήματος.

B. Οργανικά αίτια
Ποικίλλουν και εμφανίζονται με διαφορετικούς «ενόχους»:


1. Τοξικότητα και ανατροπή της φυσικής χλωρίδας του εντέρου.
Αντιμετώπιση: Η λήψη προβιοτικών. Εάν η τοξικότητα αυτή έχει προκληθεί από κακή αποτοξίνωση από το συκώτι σου, τότε χρειάζεσαι ηπατοστηρικτικά όπως αγκινάρα, γαϊδουράγκαθο, ελυκοπόδιο, χελιδόνιο.


2. Λοιμώδεις παράγοντες, όπως τα παράσιτα, τα παθογόνα μικρόβια, οι μύκητες.
Αντιμετώπιση: Φυσικά αντιπαρασιτικά όπως η αψιθιά, το χρυσάνθεμο, το χαμομήλι, το σκόρδο. Εάν πρόκειται για παθογόνα μικρόβια, συνιστώνται φυσικά αντιμικροβιακά όπως η εχινάκεια, η γλυκόριζα, τα εκχυλίσματα από κουκούτσι του γκρέιπ-φρουτ. Όσον αφορά τους μύκητες, και ειδικά την Candida, συνιστάται ομοιοπαθητικό Candida ή αιθέρια έλαια με βάση, π.χ., τη λεβάντα και ταυτόχρονα προβιοτικά. Οι σπασμοί που συνήθως συνοδεύουν το πρόβλημα αντιμετωπίζονται με φυσικά σπασμολυτικά (αλθαία, σπειραία, τζίντζερ, μάραθο). Εάν υπάρχουν πολλά αέρια εξαιτίας κακής πέψης, για να απορροφηθούν αυτά θα σου δοθούν θρεπτικά ένζυμα και σκευάσματα (φυσικός φυτικός άνθρακας).

Πηγή : http://www.shape.gr


Εμείς το διαβάσαμε στο : http://mothernaturegr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.