Κήπος Στα Μεσόγεια: Βότανα για εντερικά παράσιτα-σκουλήκια

Βότανα για εντερικά παράσιτα-σκουλήκια



1)    Είναι γνωστό, ότι το ωμό σκόρδο σκοτώνει τα εντερικά παράσιτα. Προπάντων, εκείνοι που έχουν οξυούρους, πρέπει να καταπίνουν το πρωί νηστικοί, μια σκελίδα αμάσητη, σαν χάπι. Η μυρωδιά του μας αποτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Όμως, είναι τόσο αποτελεσματικό για πολλές παθήσεις, που θα πρέπει να παραβλέψουμε τη μυρωδιά. Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τα παράσιτα με σκόρδο. Βράζουμε μέσα σε γάλα αρκετές σκελίδες, μέχρι να λιώσουν. Ύστερα, τις δουλεύουμε μ' ένα κουταλάκι, να γίνει πολτός. Απ' τον πολτό αυτό, παίρνουμε το πρωί νηστικοί, ένα κουταλάκι του γλυκού.


2)    Το ωμό κρεμμύδι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για τα εντερικά παράσιτα.



3)    Βράζουμε σε τρία ποτήρια νερό 30 γρ απ' τον φλοιό του κορμού της λευκής ιτιάς και πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί, νηστικοί κι από ένα μεσημέρι και βράδυ, μισή ώρα πριν το φαγητό.



4)    Βράζουμε τη φλούδα ενός ροδιού σε δυο ποτήρια νερό, ώσπου να μείνει ένα. Απ' το αφέψημα αυτό, πίνουμε ένα ποτηράκι του λικέρ το πρωί, νηστικοί κι ένα το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Είναι πολύ αποτελεσματικό για τα εντερικά παράσιτα, αλλά κυρίως για την ταινία.



5)    Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 15 γρ απ' τα άνθη της αγριοτριανταφυλλιάς που λέγεται και αγριομοσκιά σε μερικά μέρη της Ελλάδας. Πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί νηστικοί και το υπόλοιπο ως το βράδυ, από ένα φλιτζανάκι του καφέ σε κανονικά διαστήματα. Μπορούμε επίσης αντί για άνθη, να χρησιμοποιήσουμε τους μικρούς καρπούς του φυτού, που λειτουργούν ως παρασιτοκτόνα.



6)    Βράζουμε 3-4 γρ μέντας σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε το πρωί, νηστικοί. Η μέντα δρα σαν παρασιτοκτόνο, ιδίως για τις αμοιβάδες και τα σκουλήκια. Τονίζουμε πάντως, ότι είναι διεγερτικό του νευρικού συστήματος.



7)    Βράζουμε 15 γρ χλωρούς βλαστούς φτέρης αρσενικής σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε το πρωί, νηστικοί. Αν οι βλαστοί είναι ξεροί, θα χρησιμοποιήσουμε 2 γρ. Η κούρα δεν πρέπει να παραταθεί περισσότερο από πέντε μέρες. Είναι θαυμάσιο παρασιτοκτόνο για ης αμοιβάδες, αλλά και για την ταινία.



8)    Μπορούμε να κάνουμε ένα συνδυασμό από μέντα και φτέρη με τις σχετικές τους αναλογίες. Πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί, νηστικοί.



9)    Ρίχνουμε σ' ένα ποτήρι καυτό νερό 1,5 γρ απ' τα φύλλα του απήγανου, τα αφήνουμε για δέκα λεπτά και το πίνουμε νηστικοί, το πρωί. Μετά από θεραπεία πέντε μερών, σταματάμε. Πολλές φορές, ο απήγανος διώχνει και τις λεβίδες. Τονίζουμε, ότι ο απήγανος μπορεί να προκαλέσει αποβολή στις εγκύους. Σε μεγαλύτερη δόση είναι τοξικός.



10)    Για την ταινία, θα ετοιμάσουμε ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο με τον εξής τρόπο: παίρνουμε κολοκυθόσπορους(αυτούς που γίνονται πασατέμπος) και τους κοπανάμε καλά με τα φλούδια τους, μέχρι να λιώσουν. Τότε, αρχίζουμε να τους δουλεύουμε με άλλη τόση ποσότητα από μέλι ή σιρόπι, μέχρι να γίνουν πολτός. Για τα παιδιά, η δόση είναι 25 ως 50 γρ σπόροι, για τους μεγάλους 60 ως 80 γρ. Το φάρμακο πρέπει να το παίρνουμε σε τρεις ίσες δόσεις, κάθε ώρα. Αφού περάσουν δυο ώρες από την τελευταία δόση, παίρνουμε ένα καθαρτικό.



11)    Βράζουμε 2 γρ φύλλα και άνθη αψιθιάς σε δυο ποτήρια νερό και τα πίνουμε σε δυο δόσεις, στο διάστημα της μέρας. Είναι πολύ καλό παρασιτοκτόνο, κυρίως για τα σκουλήκια. Όσοι έχουν έλκος στομάχου, πρέπει ν' αποφεύγουν την αψιθιά.



12)    Σ' ένα ποτήρι νερό, βράζουμε 7-8 γρ λεβιθόχορτο και δίνουμε να το πιει το πρωί, νηστικός, αυτός που έχει λεβίθες.



Επίσης μπορούμε να βράσουμε δεντρολίβανο και να πίνουμε δυο φλιτζάνια αφέψημα το πρωί, νηστικοί.


Πηγή: Λακωνικά προϊόντα

Το διαβάσαμε στο : http://www.ftiaxno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.