Κήπος Στα Μεσόγεια: Σκύλος & καύσωνας: Πώς θα συνυπάρξουν χωρίς προβλήματα !

Σκύλος & καύσωνας: Πώς θα συνυπάρξουν χωρίς προβλήματα !

Η ζέστη ταλαιπωρεί εμάς και ακόμα περισσότερο τα σκυλιά. Λόγω του τριχώματος τους και εξ αιτίας της κατασκευής τους που δεν τους επιτρέπει να αποβάλλουν την θερμότητα εύκολα, τα σκυλιά πρέπει να προστατεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως κάθε φορά, παρακάτω θα βρείτε εύκολους τρόπους για να προστατέψετε το σκύλο σας από τη ζέστη και τη θερμοπληξία.
1. Μειώστε τη διάρκεια της βόλτας τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Φροντίστε ώστε το σκυλάκι σας να μην κουράζεται στη βόλτα του και επιλέξτε να βγείτε τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες όταν η ζέστη είναι λιγότερη. Επιλέξτε επίσης ένα μέρος με χορτάρι ή χώμα και αποφύγετε το τσιμέντο που υπερθερμαίνεται.

2. Εάν ανήκετε στους τυχερούς που ζουν στην εξοχή κοντά σε λίμνη ή θάλασσα αφήστε το σκυλάκι σας να κολυμπήσει. Είναι μια άριστη δραστηριότητα ώστε να εξασκηθεί χωρίς να ζεσταθεί. Φυσικά, προσέξτε πολύ την ασφάλεια του σκύλου σας και κυρίως την ασφάλεια των ανθρώπων τριγύρω. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ώρες όπου δεν υπάρχει κόσμος. Σε καμία περίπτωση μην επιτρέψετε στο σκύλο σας να μπει στο νερό εάν δεν έχει κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς.

3. Εσείς που ζείτε στην πόλη μην ανησυχείτε. Υπάρχει και για εμάς τρόπος να δροσιστούν τα σκυλιά και μάλιστα με ελάχιστα έξοδα. Αγοράστε μια παιδική πισίνα και βάλτε την στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας. Μη ξεχάσετε να προστατέψετε τα αυτιά του σκύλου σας με βαμβάκι καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Το σκυλάκι σας θα διασκεδάσει πολύ (όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο), το ίδιο κι εσείς όταν θα έρθει η ώρα να καθαρίσετε τα νερά.

4. Εάν το σπιτάκι του σκύλου σας βρίσκεται έξω μετακινήστε το σε σκιερό μέρος και φροντίστε να έχει πάντα δροσερό νερό. Μην αφήνετε το φαγητό του έξω καθώς χαλάει γρήγορα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

5. Κουρέψτε το σκύλο σας ώστε να ανακουφιστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κούρεμα του σκύλου θα το βοηθήσει να αντιμετωπίσει ευκολότερα τη ζέστη και φυσικά θα διευκολύνει την περιποίηση του. Μπορείτε μάλιστα, να τυλίξετε γύρω από το λαιμό του σκύλου σας ένα βρεγμένο μαντίλι που θα το κρατήσει δροσερό.

6. Μην αφήνετε για κανένα λόγο το σκύλο σας στο αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.