Κήπος Στα Μεσόγεια: Φτιάξε "πράσινο" αντιμικροβιακό υγρό χωρίς οινόπνευμα

15 Μαΐου 2013

Φτιάξε "πράσινο" αντιμικροβιακό υγρό χωρίς οινόπνευμα


Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για παρασκευή αντιμικροβιακού υγρού για τα χέρια χωρίς τη χρήση οινοπνεύματος.Θα τη θεωρήσουν χρήσιμη όσοι έχουν θέμα με το οινόπνευμα και τους προκαλεί ερεθισμούς.
Θα χρειαστείτε:
  • 1 κούπα 100% καθαρό gel αλόης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ανθόνερο αμαμελίδας
  • 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
  • Δοχείο με αντλία (γυάλινο)
Αναμίξτε τα συστατικά σε ένα γυάλινο μπωλ. Προσθέστε το ανθόνερο αμαμελίδας, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή. Με τη βοήθεια ενός χωνιού μεταφέρετε το μίγμα στο δοχείο με την αντλία. Ανακινείτε καλά πριν από κάθε χρήση.

Σημειώσεις
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αιθέριο έλαιο με κάποιο άλλο που έχει παρόμοιες αντιμικροβιακές ιδιότητες, όπως το λεμόνι, η μέντα, το γαρύφαλο και το μύρο. Το tea tree όμως θεωρείται ο βασιλιάς κατά των μικροβίων.
  • Συμβουλευτείτε τη λίστα με τα επιτρεπόμενα και απαγορευμένα αιθέρια έλαια κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης.
  • Μη χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή μεταλλικό μπωλ για την ανάμιξη γιατί το πλαστικό μπορεί να απορροφήσει το άρωμα των αιθέριων ελαίων και το μεταλλικό να αντιδράσει με αυτά.

Πηγή: http://oliviart-gr.blogspot.com 

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.