Κήπος Στα Μεσόγεια: Μάσκες ομορφιάς με φρούτα

Μάσκες ομορφιάς με φρούτα


Η ομορφιά ξεκινάει μέσα από το σπίτι μας, μην τρέχετε να αγοράσετε έτοιμες μάσκες προσώπου, όταν μπορείτε να τις φτιάξετε μόνες σας και εύκολα. Ειδικά όταν μπορείτε να κάνετε επιδρομή στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας για όλα τα συστατικά. Στο άρθρο μας θα δούμε μερικές σπιτικές συνταγές για μάσκες ομορφιάς με φρούτα για τις δοκιμάσετε και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας!!

Τα φρούτα μπορούν να σας χαρίσουν ομορφιά

Μάσκα ομορφιάς προσώπου με σοκολάτα
Λατρεύω τη σοκολάτα γιατί με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα μετά από μια κουραστική μέρα! Η σοκολάτα παρασκευάζεται από κόκκους κακάο, οι οποίοι έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες (συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών), οι οποίες έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, η σοκολάτα περιέχει λίπη (όπως το βούτυρο καριτέ και βούτυρο κακάο), τα οποία έχουν ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τον τελευταίο καιρό πολλά ιαματικά λουτρά έχουν αρχίσει να προσφέρουν περιποιήσεις σοκολάτας στους πελάτες τους, αλλά είναι πολύ εύκολο να κάνετε τη δική σας μάσκα ομορφιάς προσώπου!
Συστατικά:
  • 1/3 φλιτζάνι σκούρο κακάο.
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι.
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη πλιγούρι βρώμης.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας και περιμένετε 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα ομορφιάς θα κάνει το δέρμα σας πολύ απαλό και λείο και νομίζω ότι θα ξετρελαθείτε και με τη γεύση της!!!

Μάσκα ομορφιάς προσώπου με μπανάνες
Αυτή η μάσκα ομορφιάς προσώπου με βάση τις μπανάνες είναι θρεπτική και ενυδατική για το δέρμα σας και βοηθά στην ακμή και τις ουλές. Οι βιταμίνες της μπανάνας είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την επιδερμίδα και ακόμη βοηθούν στη λείανση των ρυτίδων όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Τρώγοντας μπανάνες είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ομορφύνετε, οι βιταμίνες C και Β6, το μαγγάνιο και το νερό που περιέχει βελτιώνουν την επιδερμίδα σας από μέσα προς τα έξω. Ενώ η μπανάνα θρέφει το δέρμα, το μέλι απορροφά και διατηρεί την υγρασία, ενυδατώνει το δέρμα και ενισχύει τη φυσικής σας λάμψη. Τέλος, ο χυμός λεμονιού απολεπίζει το δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση των ουλών ακμής.
Συστατικά:
  • 1 ώριμη μπανάνα.
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
  • 10 σταγόνες χυμό λεμονιού.
Κόψτε την μπανάνα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την στο μπλέντερ. Προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε την για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε και σκουπιστείτε με μια ζεστή πετσέτα..

Μάσκα ομορφιάς προσώπου με καρπούζι
Γνωρίζατε ότι το καρπούζι έχει πολλά οφέλη για την ομορφιά; Το καρπούζι είναι το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο και είναι πολύ εύκολο να το βρείτε. Ο χυμός καρπουζιού είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Επίσης περιέχει μηλικό οξύ, ένα άλφα-υδροξύ οξύ που είναι τέλειο για την απολέπιση του δέρματος σας. Παρακάτω θα σας δείξουμε τρεις τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το καρπούζι:

Καθαρισμός προσώπου
Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι καρπουζιού και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να το κάνετε πολτό. Απλώστε τον πολτό στο δέρμα σας και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Τρίψτε τον πολτό με κυκλικές κινήσεις για να καθαρίσει το δέρμα σας, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Μάσκα ενυδάτωσης
  • 1/2 φλιτζάνι καρπούζι.
  • 1/4 φλιτζανιού παπάγια.
  • 1/2 από μια μπανάνα.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πλήρες γάλα.
Πολτοποίηση όλων αυτών των συστατικών σε ένα μπολ. Απλώστε ένα στρώμα στο πρόσωπό σας για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και ακολουθήστε τη συνήθη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας.

Μάσκα λάμψης
  • 1 φλιτζάνι καρπούζι
  • 1/2 από μια μπανάνα
  • 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
Πολτοποίηση όλων αυτών των συστατικών σ’ ένα μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Απλώστε ένα στρώμα στο πρόσωπό σας για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και ακολουθήστε τη συνήθη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας. Γνωρίζατε επίσης ότι το καρπούζι βοηθά στην πρόληψη του ξεφλουδίσματος όταν έχετε καεί από τον ήλιο; Τα ίδια οξέα που θα σας βοηθήσουν στην απολέπιση μπορεί να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε το ηλιοκαμένο σας δέρμα. Απλά ρίξτε μια φέτα καρπούζι από το ψυγείο πάνω στο ηλιοκαμένο δέρμα σας. !

Μάσκα ομορφιάς για τα χείλη
Με το χειμώνα τα σκασμένα χείλη σας έχουν την όψη της Σαχάρας και τα κραγιόν τονίζουν παραπάνω τα σκασίματα. Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή για τέλεια χείλη.
 Συστατικά:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστο μέλι.
  • 2 κουτάλια της σούπας καφέ ζάχαρη, και λίγο χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε τα υλικά μαζί για να φτιάξετε μία ζαχαρούχο πάστα. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή το δάχτυλο σας. Χρησιμοποιήστε το με απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλη χείλη σας. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Το λάδι καρύδας  περιέχει βιταμίνη Ε & Κ, οι πολυφαινόλες βοηθούν στην αντιγήρανση και τα λιπαρά οξέα ενυδατώνουν τα χείλη σας. Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό και τα αμινοξέα που περιέχει ενυδατώνουν. Η ζάχαρη παράγει γλυκολικό οξύ / άλφα υδροξύ που απολεπίζει και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και καταπολεμάει τη γήρανση. Ο χυμός λεμονιού με τη βιταμίνη C και το κιτρικό οξύ φωτίζει το δέρμα σας, απαλύνει τις ουλές και βοηθά στην απολέπιση.

Μάσκα ομορφιάς προσώπου με αβοκάντο
Αυτή η μάσκα μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα και εύκολα και είναι η τέλεια επιλογή για ξηρά δέρματα ή για τη πρόληψη της γήρανσης του δέρματος. Τα αβοκάντο έχουν χρησιμοποιηθεί για να επουλώνουν πληγές για αιώνες, λόγω των υψηλών θρεπτικών συστατικών τους. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το έλαιο του αβοκάντο απορροφά τη βρωμιά, ανοίγοντας τους πόρους σας και αποκαθιστά τη φυσική λάμψη. Ο χυμός πορτοκαλιού βοηθά στη μείωση της ακμής,  στην απολέπιση του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τέλος, προσθέτοντας μια νότα από μέλι και αιθέριο έλαιο ηρεμεί το δέρμα και καταπραΰνει την ακμή και ακόμη και τα ηλιακά εγκαύματα.
Συστατικά:
  • 3 κουταλιές της σούπας αβοκάντο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου, όπως το χαμομήλι
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σ’ ένα μπολ και αναμείξτε μέχρι να λιώσουν. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για ν’ απλώσετε ένα παχύ στρώμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε το για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε το πρόσωπο σας με ζεστή πετσέτα.
Αν έχετε οποιεσδήποτε άλλες θεραπείες ομορφιάς ή μάσκες ομορφιάς με φρούτα ή με φυσικά προϊόντα μπορείτε να την γράψετε στα σχόλια παρακάτω! Ή, αν δοκιμάσετε κάποια από τα παραπάνω, μπορείτε να μου πείτε τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.