Κήπος Στα Μεσόγεια: Φτιάξε "πράσινο" αντιμικροβιακό υγρό με οινόπνευμα

Φτιάξε "πράσινο" αντιμικροβιακό υγρό με οινόπνευμα

Πως μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα τέτοιο υγρό γρήγορα, εύκολα και οικονομικά;
Θα χρειαστείτε:


  •  κούπας οινόπνευμα 95°
  •  κούπας gel αλόης
  •  κούπας γλυκερίνη
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο (tea tree, λεβάντα, μέντα)
  • Δοχείο με αντλία (γυάλινο)
Αναμιγνύετε τα υγρά ένα γυάλινο μπωλ και στη συνέχεια, με ένα χωνί, το μεταφέρετε στο δοχείο με την αντλία. Βιδώστε την αντλία επάνω στη φιάλη και είστε έτοιμοι. Ανακινείτε καλά πριν τη χρήση.


Είναι δραστικό;
Η δραστική ουσία σε αυτή τη συνταγή απολυμαντικού χεριών είναι η αλκοόλη, δηλαδή το οινόπνευμα, η οποία πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 50-60% του προϊόντος, ώστε να είναι αποτελεσματικό.
Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα δώσει άρωμα στο υγρό και θα εξολοθρεύσει τα μικρόβια. Για παράδειγμα το λεμόνι, μύρο, μέντα, tea tree και το γαρυφαλέλαιο έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια να έχετε υπόψιν πως τα έλαια αυτά είναι πολύ ισχυρά και πολλές φορές ερεθίζουν τα ευαίσθητα δέρματα. Άλλα αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα ή το χαμομήλι έχουν και καλλυντικές ιδιότητες.

Η γλυκερίνη είναι μια προσθήκη που θα αποκαταστήσει την υγρασία στο δέρμα σας, μιας και το οινόπνευμα έχει τη τάση να το ξηραίνει.
Για το gel αλόης δε χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα.

Σημειώσεις

  • Αντί για οινόπνευμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε vodka.
  • Συμβουλευτείτε τη λίστα με τα επιτρεπόμενα και απαγορευμένα αιθέρια έλαια κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης.
  • Μη χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή μεταλλικό μπωλ για την ανάμιξη γιατί το πλαστικό μπορεί να απορροφήσει το άρωμα των αιθέριων ελαίων και το μεταλλικό να αντιδράσει με τα έλαια.
  • Δείτε πως θα φτιάξετε αντιμικροβιακό υγρό χωρίς οινόπνευμα εδώ.
Πηγή: oliviart-gr.blogspot.com

Εμείς το διαβάσαμε στο : http://www.awakengr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.