Κήπος Στα Μεσόγεια: Έρχονται νέα δάνεια για αγρότες ....

30 Μαΐου 2013

Έρχονται νέα δάνεια για αγρότες ....

«Οι τράπεζες από μόνες τους θα πάνε σε ένα επίπεδο ρυθμίσεων καλύτερο από αυτό που προβλέπει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά» υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα για την Τράπεζα Πειραιώς που απορρόφησε την ΑΤΕ, εκ των πραγμάτων, «θα κάνει πιστωτική επέκταση, θα δώσει νέα δάνεια στους αγρότες και μάλιστα θα δώσει με μεγάλη ευκολία καλλιεργητικά μικροδάνεια». Και πρόσθεσε ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει γνωρίζει ότι «οι ρυθμίσεις θα είναι γενναίες και νέα δάνεια θα χορηγηθούν».

Πρέπει, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι τράπεζες να μη χρειαστούν περισσότερα χρήματα για ανακεφαλαιοποίηση, ώστε να μπορούν να δίνουν δάνεια στις επιχειρήσεις, «να αλλάξουν», όπως είπε, «τα επίπεδα ρευστότητας και να υπάρξει χρηματοδότηση». Κατά την εκτίμησή του μπορούν να γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαγραφούν δάνεια, διότι, σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση.

Όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ ήθελε πολύ πιο ευέλικτες και έξυπνες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν έγιναν και γι αυτό προτίθεται να επανέλθει στο θέμα, ώστε να βελτιωθούν οι ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η χώρα θα κάνει τη μεγάλη στροφή, θα πάει καλύτερα». Κι αυτό, όπως ανέφερε, γιατί «η Ευρώπη είναι αναγκασμένη, από ένα σημείο και μετά, να αντιδράσει πολιτικά», καθώς «βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη απειλή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δημοσιονομικά ή χρηματοοικονομικά εργαλεία, αλλά χρειάζονται και άλλου τύπου αλλαγές».

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σήμερα χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις, πραγματική εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, καθώς ούτε και οι κυβερνητικές πλειοψηφίες είναι αρκετές για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. «Το παλαιό σχήμα των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει οριστικά ξεπεραστεί», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα είναι μια μακρά πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, το οποίο «πρέπει να είναι ένα κατά κυριολεξία εθνικό πρόγραμμα».


Πηγή:www.paseges.gr

Το διαβάσαμε στο : http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.com
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.