Κήπος Στα Μεσόγεια: Όχι πλαστικές κλούβες στα κηπευτικά, διευκρινίζει το ΥΠΑΑΤ

27 Ιουνίου 2013

Όχι πλαστικές κλούβες στα κηπευτικά, διευκρινίζει το ΥΠΑΑΤ


Το θέμα ανέδειξε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Λαχανικών και Χυμών, Incofruit Hellas.
Ο Incofruit τονίζει ότι έπειτα από καταγγελίες σχετικά µε τη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών σε πλαστικές κλούβες οι οποίες δεν είναι καθαρές και φέρουν σηµάνσεις που δεν ανταποκρίνονται στα στοιχεία του συσκευαστή – τυποποιητή, εκδόθηκε διευκρινιστικό έγγραφο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο ορίζονται τα επιτρεπόμενα μέσα εμπορίας οπωροκηπευτικών.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Μέσα συσκευασίας κατά τη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών σε όλα τα στάδια εµπορίας τους.

Μετά από καταγγελίες που περιήλθαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά µε τη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών σε πλαστικές κλούβες οι οποίες δεν είναι καθαρές και φέρουν σηµάνσεις που δεν ανταποκρίνονται στα στοιχεία του συσκευαστή - τυποποιητή εξεδόθη το αριθ 3030/78953/26.6.2013 έγγραφο της Δ/νσης Μεταποίησης, Τυποποίησης και Π.Ε. του που απευθύνεται σε όλες τις ελεγκτικές αρχές προς εφαρμογή, το οποίο και επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας

Παράκληση για την αυστηρή τήρηση των υφισταμένων ευρωπαϊκών και εθνικών Κανόνων εμπορικών προδιαγραφών , την τυποποίηση, συσκευασία και σήμανση των εμπορευομένων φρούτων και λαχανικών της Χώρας μας
Πηγή:www.agronews.gr

Το διαβάσαμε στο : http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.com
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.