Κήπος Στα Μεσόγεια: Καθάρισε αποτελεσματικά το πλυντήριο σου, με οικολογικό τρόπο!

1 Ιουνίου 2013

Καθάρισε αποτελεσματικά το πλυντήριο σου, με οικολογικό τρόπο!

Υπολείμματα από τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά προσκολλούνται και συσσωρεύονται με τον καιρό, στον κάδο του πλυντηρίου, με αποτέλεσμα τα ρούχα σας να μην καθαρίζουν σωστά. Διαβάστε λοιπόν, δύο οικολογικούς τρόπους για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας οικολογικά και εύκολα!

Καθαρισμός με μαγειρική σόδα :

  • Διαλύστε  4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Η σόδα θα καθαρίσει τους λεκέδες και θα εξουδετερώσει τις οσμές.
  • Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου και τρίψτε όπου υπάρχουν επίμονοι λεκέδες.
  • Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα. Υπάρχει περίπτωση η σόδα να αφήσει σημάδια στην επιφάνεια του κάδου αν δεν καθαριστεί καλά.
Καθαρισμός με ξύδι : 
  • Βουτήχτε ένα πανάκι σε λευκό φθηνό ξύδι και περάστε την επιφάνεια του κάδου με αυτό. Αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες, αφήστε το ξύδι να δράσει για μερικά λεπτά και τρίψτε τους αργότερα να φύγουν.
  • Βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του ξυδιού.
  • Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ποτήρι ξύδι στην θήκη του απορρυπαντικού σας και να το βάλετε σε πλύση κανονικής διάρκειας στην μεγαλύτερη θερμοκρασία.
Σημείωση 
Μπορείτε περιστασιακά να βάζετε το πλυντήριο σας, να δουλεύει στην πιο υψηλή θερμοκρασία, για να το απολυμαίνετε, να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές και φυσικά να μην σχηματίζεται μούχλα!


Πηγή : http://spitikamystika.blogspot.gr/
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.