Κήπος Στα Μεσόγεια: Αχιλλέα, ένα βότανο με δεκάδες ιδιότητες και χρήσεις

Αχιλλέα, ένα βότανο με δεκάδες ιδιότητες και χρήσεις

Η Αχιλλέα θεωρείται τονωτικό για τους κουρασμένους, και φύεται την άνοιξη. Πήρε το όνομα της από τον μυθικό Αχιλλέα ο οποίος γιάτρευε με τα φύλλα της τους πληγωμένους συμπολεμιστές του.


Για διαταραχές στην εμμηνόπαυση & σπασμούς της μήτρας, κρυολογήματα, καθαρίζει το αίμα, βοηθάει στην ακμή, το άσθμα, κολίτιδα, αρθριτικά, πόνους περιόδου και ρευματισμούς.
Ανακουφίζει τις ανωμαλίες στην κυκλοφορία του αίματος, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε κιρσούς και φλεβίτιδες. Κάνει καλό στο λιπαρό δέρμα και το καθαρίζει σε βάθος, θεραπεύει πολλές δερματοπάθειες, ακμή, έρπη, φλεγμονές δέρματος, καλόγηρους, αλλεργίες, φαγούρα, λειχήνες.
Καθαρτικό για το αίμα, χρησιμοποιείται εσωτερικά σαν έγχυμα σε δερματοπάθειες. Θεραπεύει ραγάδες της θηλής του μαστού, ραγάδες των χεριών. Θεραπεύει τις αιμορροΐδες και τις ανακουφίζει. Εμποδίζει την τριχόπτωση αν κάνουμε συχνές εντριβές με αφέψημα Αχιλλέας.
Έχει παυσίπονες ιδιότητες, τα φρέσκα φύλλα της Αχιλλέας αν τα μασήσουμε σταματάνε τον πονόδοντο.
Θεραπείες με Αχιλλέα :
Πόνοι περιόδου, δυσπεψία και άλλες στομαχικές ανωμαλίες :
Αχιλλαία by MotherNature.gr

Κάνουμε έγχυμα 1 μέρος Αχιλλέας, 10 μέρη βρασμένου νερού και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά. Το πίνουμε ζεστό 2- 3 φορές την ημέρα.
Δυσπεψία :
Φτιάχνουμε βάμμα Αχιλλέας και παίρνουμε 20 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα, το πρωί 6 σταγόνες, το μεσημέρι και το βράδυ από 7 σταγόνες διαλυμένες πάντα μέσα στο τσάι μας.
Λοιμώξεις του πεπτικού:
Αναμιγνύουμε ίσα μέρη από Αχιλλέα, μέντα και Καλογιάννη.
Φτιάχνουμε ένα αφέψημα με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα σε 1 φλιτζάνι νερό. Πίνουμε 2 φορές την ημέρα.
Ρύθμιση περιόδου:
Για κοπέλες που δεν έχουν σταθερή περίοδο να πίνουν έγχυμα από μείγμα Αχιλλέα, χαμομήλι και μελισσόχορτο.
Κρυολόγημα:
Αναμιγνύουμε ίσα μέρη Αχιλλέας, μέντας και κουφοξυλιάς.
Φτιάχνουμε έγχυμα βάζοντας ένα κουταλάκι από το μείγμα σε ζεστό νερό για 10 με 20 λεπτά. Πίνετε 3 φορές την ημέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ από 1 φλιτζάνι.
Υψηλός πυρετός:
Φτιάχνουμε έγχυμα με 1 κουταλάκι Αχιλλέα, 1 κουταλάκι ευπατόριο ,1 πρέζα τσίλι ,1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά και το πίνουμε ζεστό. Μπορούμε να πιούμε έως 4 φλιτζάνια την ημέρα.

Πηγή: Αχιλλαία | Βότανα και θεραπείες - herblife.gr


Το διαβάσαμε στο : http://mothernaturegr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.