Κήπος Στα Μεσόγεια: Αποσμητικό λεβάντας σε σπρέι!

9 Ιουνίου 2013

Αποσμητικό λεβάντας σε σπρέι!

Φανταστικό αποσμητικό με υπέροχο άρωμα λεβάντας!
Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Είναι 100% φυσικό και κάνει καλό και στην διάθεσή μας. 
Επίσης, μ' αυτόν τον τρόπο, δεν χρησιμοποιούμε τα αποσμητικά του εμπορίου που περιέχουν ανθιδρωτικά (ANTIPERSPIRANT) – υπεύθυνα για τον καρκίνο του μαστού, αλουμίνιο, συνθετικά αρώματα και πολλά αλλά που βλάπτουν την υγεία μας.

Συνταγή
Σε ένα μπουκάλι γυάλινο σπρέι των 100 ml βάζουμε:

  • ½ κουταλάκι του γλυκού φυτική γλυκερίνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καστορέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού οινόπνευμα καθαρό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλισίβα από καθαρή στάχτη ξύλων
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
Ανακινούμε καλά τα παραπάνω υλικά μέχρι να ενωθούν.
Και γεμίζουμε έως πάνω το μπουκαλάκι με υδροδιάλυμα λεβάντας ή αν δεν έχουμε υδροδιάλυμα βάζουμε νερό πηγής ή ανθόνερο από βιολογικά καταστήματα.

Πηγή: http://proionta-tis-fisis.blogspot.comΕδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.