Κήπος Στα Μεσόγεια: Φέρε το καλοκαίρι στο χώρο σου

Φέρε το καλοκαίρι στο χώρο σου

Το να φτιάξεις ένα καλοκαιρινό σκηνικό μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, ίσως τελικά είναι πολύ πιο απλό από ότι φανταζόσουν, μια συμβουλή ενός ειδικού όμως, σίγουρα θα σου στρώσει πιο εύκολα τον δρόμο. Τα κυριότερα υλικά που θα χρειαστείς είναι οικονομικά, εύκολα στο να τα βρεις και μυρίζουν καλοκαίρι από χιλιόμετρα. Προμηθεύσου κοχύλια, βότσαλα και αστερίες, υφάσματα τύπου τσουβαλιού, ψάθες και αρωματικά κεριά και ετοιμάσου να δείξεις τη δημιουργική σου πλευρά. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Ρομαντισμός με χρώματα από καλοκαίρι
Μια πιατέλα που δεν σου αρέσει ή που έχει σπάσει σε ένα σημείο και την έχεις κολλήσει, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη διακόσμηση του χώρου. Αφού την βάψεις με απλό σπρέι, ρίχνεις μέσα νερόχρωμα (που βρίσκεις στα ανθοπωλεία ή σε καταστήματα με μπογιές) ή απλό νερό βρύσης και μερικά ρεσό.
Χριστουγεννιάτικα φωτάκια για όλες τις εποχές
Ποιος είπε ότι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια δεν κάνουν για όλες τις εποχές; Αρκεί να έχεις μερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, λίγα κοχύλια και δυνατή κόλλα.
Καλάθια σε summer mood
Με το ίδιο σπρέι που χρησιμοποίησες για να βάψεις την πιατέλα, μπορείς να δώσεις χρώμα στα καλάθια του σπιτιού και να τους αλλάξεις εντελώς την μορφή τους.
Κεριά - κοχύλια
Λιώνεις την παραφίνη σε μπεν -μαρί, όπως κάνεις με τη σοκολάτα. (Ουσιαστικά βάζεις σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι νερό, σε ένα μικρό την παραφίνη και τα τοποθετείς το ένα μέσα στο άλλο). Προσθέτεις το φιτίλι και τα τοποθετείς στο καλούπι που έχεις αποφασίσει. Εμείς διαλέξαμε τα κοχύλια!
Φτιάξε μόνος σου το runner του τραπεζιού σου
Ένα runner γεμάτο χρώματα μπορεί να δώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο τραπέζι της κουζίνας σου. Αν είσαι της υπομονής, μπορείς να το σχεδιάσεις μόνος σου πάνω σε πατρόν (πάρε για παράδειγμα ένα κοχύλι, μια αχοιβάδα ή έναν αστερία που θα σε διευκολύνει στο σχέδιο), κόψε το ύφασμα σε πολλά κομμάτια και ράψε το ένα με το άλλο.
Βάλε τη φύση στο σαλόνι σου
Πρόσθεσε στον χώρο του καθιστικού κορμούς δέντρων (που μπορείς να βρεις σε μαγαζιά που πουλάνε ξύλα για τζάκι), σε 3 διαφορετικά ύψη (30cm, 40cm και 50cm) και τοποθέτησε από πάνω μια επιφάνεια με γυαλί ή plexiglass. Φυσικά, μπορείς να τα βάλεις και σκέτα.
Πρωτότυπη σύνθεση
Τα σχήμα των κοχυλιών βοηθά πολύ στο να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά πρωτότυπο για το σπίτι σου. Εκτός από κεριά, μπορείς να προσθέσεις μέσα τους... φαγητό. Βάλε σε κάθε κοχύλι αγγουράκι, ελιές, φέτα και ντομάτα και σέρβιρε τα με λίγο ούζο. Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις σαλάτα ή ότι άλλο φαγητό σου ταιριάζει αισθητικά καλύτερα.
Δώσε στυλ στις καρέκλες σου
Το ντεκαπέ country style είναι η τελευταία λέξη της μόδας, για όσους πιστούς την ακολουθούν (ακόμη και) στη διακόσμηση. Γενικότερα έχε υπόψιν πως είναι πολύ απλό το να βάψεις μια καρέκλα μόνος σου: Ουσιαστικά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι, αφού τη βάψεις- να την ξύσεις με γυαλόχαρτο και να δημιουργήσεις το county style που βλέπεις στην φωτογραφία. Ακόμη και μια καρέκλα του σκηνοθέτη μπορεί να γίνει άκρως καλοκαιρινή, αρκεί να βάψεις το λευκό πανί, ζωγραφίζοντας για παράδειγμα ρίγες.
Η ψάθα δεν είναι μόνο για την παραλία
Τα ψάθινα χαλάκια φέρνουν την πλαζ στα πόδια σου όσο είσαι στο σπίτι. Ταιριάζουν απόλυτα με αποχρώσεις της άμμου και με ό,τιδήποτε στο χρώμα της θάλασσας και του ουρανού.
Ντύσε τα μαξιλάρια με τα καλοκαιρινά τους
Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεχνική για να μετατρέψεις τα μαξιλάρια σου σε άκρως καλοκαιρινά. Μπορείς να τα ντύσεις εύκολα με ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα, το οποίο θα συγκρατήσεις με παραμάνα με χάντρες, ή κάποιο ωραίο κουμπί στο κέντρο. Αν θες να δώσεις εντελώς καλοκαιρινή διάθεση στο μαξιλάρι σου, μπορείς να κολλήσεις βότσαλα και κοχύλια. Προτίμησε τις αποχρώσεις της άμμου, του γαλάζιου ή των κοραλλιών. Τα ιδανικότερα υφάσματα είναι το τσουβάλι, το ριγέ ύφασμα αλλά και το καρώ.
DIY σουπλά
Με το ύφασμα που θα σου περισσέψει από τα μαξιλάρια μπορείς να φτιάξεις μερικά άκρως καλοκαιρινά σουπλά για το τραπέζι της κουζίνας σου. Ιδιαίτερα εύκολο είναι το ύφασμα του τσουβαλιού, μιας και δε χρειάζεται καν ράξιμο! Απλώς κόλλα στην άκρη 2-3 όστρακα για να τα μετατρέψεις εύκολα σε ένα καλοκαιρινό αξεσουάρ του τραπεζιού σου.
Αυγουστιάτικο δείπνο
Τι πιο όμορφο από το να τρως υπό τη συνοδεία των κεριών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες; Για να δημιουργήσεις το ντεκόρ που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μια γυάλα και να τη μεταμορφώσεις σε κηροπήγιο (πάντα είναι χρήσιμη και ανάλογα με την εποχή τη διαμορφώνεις). Πρόσθεσε χρωματιστά κεριά, ή σε λευκή απόχρωση αν θες ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα και ρίξε άμμο, πέτρες ή κοχύλια.
Λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα
Αυτά τα κοχύλια είναι τελικά πολύ χρήσιμα, με λίγη φαντασία μπορούν να γίνουν μέχρι και βάζο για το υπνοδωμάτιό σου (άλλαζε καθημερινά το νεράκι αν επιλέξεις φυσικά λουλούδια). Ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή εικόνα με σεντόνια στις αποχρώσεις του θαλασσί, ή σε ναυτικό στυλ.
Κοχύλια που ανθούν
Μέσα σε ένα άλλο κοχύλι μπορείς να βάλεις αρωματικά φυτά όπως είναι ρίγανη και ο βασιλικός. Θα εκπλαγείς ευχάριστα αν ρίξεις λίγη άμμο, λίγο ψιλό χαλίκι και ένα βοβλό νούφαρου στο εσωτερικό ενός μεγάλου κοχυλιού!
Πάρε πινέλο και μπογιά
... και βάψε ό,τι έχεις βαρεθεί: Από την συρταριέρα και τις καρέκλες, μέχρι το κομοδίνο σου. Ιδανικός συνδυασμός είναι το γαλάζιο με το λευκό και το θαλασσί με το χρώμα της άμμου.
Η γωνιά με το τζάκι
Μερικά κοράλλια θα φέρουν τη δροσιά που χρειάζεται το τζάκι σου, όσο "κοιμάται" τους καλοκαιρινούς μήνες.
Προτάσεις με σχοινί
Φτιάξε δέστρες για τις κουρτίνες σου χρησιμοποιώντας άσπρο χοντρό σκοινί και σπάγκο. Κόλλησε πάνω τους μικρές πέτρες ή κοχυλάκια. Στο κάτω μέρος φτιάχνεις απλά έναν κόμπο, χρησιμοποιώντας το ίδιο το σκοινί.
Με μαύρο σχοινί και χρωματιστά κοχύλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο (και τα οποία θα κολλήσεις αργότερα στην άκρη), μπορείς να φτιάξεις εύκολα ένα runner για το καλοκαιρινό τραπέζι σου.
Ακόμη και φωτιστικό μπορείς να δημιουργήσεις από το μηδέν, με λίγη καλή θέληση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λεπτό σκοινί και θερμοκόλλα, η οποία στεγνώνει αμέσως, αλλά και σταθερό χέρι για να το τυλίξεις προσεκτικά στο σχήμα που θες. Πρόσθεσε καπέλο στις αποχρώσεις της άμμου.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και επένδυση πάνω στο παλιό και άχαρο σκαμπό της κουζίνας σου.
Πηγή: http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.