Κήπος Στα Μεσόγεια: Καθαρίζω το σπίτι μου όπως η ... γιαγιά μου!

16 Σεπτεμβρίου 2013

Καθαρίζω το σπίτι μου όπως η ... γιαγιά μου!


Ας καθαρίσουμε το σπίτι μας οικολογικά όπως οι γιαγιάδες μας


Αλάτι: Βρέξτε την μπανιέρα ή τα μάρμαρα και τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι στο οποίο έχετε απλώσει 2 κουταλάκια αλάτι για να ασπρίσουν.


Ξίδι: Το ξίδι έχει απολυμαντικές ιδιότητες ενώ απομακρύνει και τις δυσάρεστες μυρωδιές. Σε 2 λίτρα νερό ρίξτε 1 ποτήρι του κρασιού ξίδι και καθαρίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας. Καθαρίστε τις αποχετεύσεις ρίχνοντάς τους 1 ποτήρι ξίδι στο οποίο έχετε διαλύσει 3-4 κ.τ.σ. μαγειρική σόδα. Στη λεκάνη της τουαλέτας ρίξτε 1/2 ποτήρι ξίδι διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό.

Λεμόνι: Είναι απολυμαντικό όπως το ξίδι. Στύψτε 1 λεμόνι σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε το νεροχύτη. Διαλύστε το επίσης με λίγο νερό για να αφαιρέσετε σκουριές και επίμονους λεκέδες από ασπρόρουχα.

Σόδα μαγειρική: 2 κ.τ.σ. στο πλυντήριο ή στο χέρι αρκούν για να λευκάνετε ασπρόρουχα, κουρτίνες κ.λπ.

Πράσινο σαπούνι: Αφαιρεί δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα όπως λαδιές κ.ά. Για το σφουγγάρισμα ρίξτε 2 κ.τ.σ. τριμμένο σαπούνι σε μισό κουβά νερό ή καθαρίστε το μπάνιο σας με 2-3 κ.τ.σ. σε βρεγμένο σφουγγάρι.

Δείξτε προσοχή

• Ελέγχετε αν στην ετικέτα του απορρυπαντικού αναγράφεται η πιστοποίησή του.

• Επιλέγετε προϊόντα με ζεόλιθο, λευκαντικά με βάση οξυγονούχες ενώσεις και όσα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σαπούνι και φυτικά έλαια.

• Αποφύγετε τα προϊόντα χλωρίου, φωσφορικά, αντιβακτηριδιακά, συνθετικά πρόσθετα για ενίσχυση λεύκανσης και όσα περιέχουν triclosan.Της Ανθής Αγγελοπούλου

Με τη συνεργασία των Dr Αμαλίας Καραγκούνη-Κύρτσου, καθηγήτριας Μικροβιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Βιολογίας, Head of M.S.C Microbial Biotechnology, Κωνσταντίνου Ντελέζου, υγιεινολόγου, M.Sc., Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής ΤΕΙ Αθήνας, και Ελευθερίας Γεωργιάδη, ΔΗΩ, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, Διεύθυνση Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, Τμήμα Προώθησης και Δημοσίων Σχέσεων
Το διαβάσαμε στο : http://revealedtheninthwave.blogspot.com
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.