Κήπος Στα Μεσόγεια: ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις για εξαγωγές παραδοσιακών ποτών

ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις για εξαγωγές παραδοσιακών ποτών

Επιχειρηματίες του κλάδου παραγωγής αποσταγμένων ποτών μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ για την προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με το "Έθνος", δρόμους για τις ξένες αγορές στα παραδοσιακά ελληνικά λικέρ και αποστάγματα, όπως η ρακή, το τσίπουρο και το ρακόμελο, ανοίγει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με επιδοτήσεις από 30% έως και 55%.

Παραδοσιακά ελληνικά ηδύποτα είναι η Μαστίχα Χίου το Κουμκουάτ της Κέρκυρας, η Φατουράδα των Κυθήρων, το Κίτρο της Νάξου, η Τεντούρα της Αχαΐας, η Μουντοβίνα της Χαλκιδικής και άλλα που παράγονται από τα κράνα, το δαμάσκηνο, το κεράσι κ.λπ.

Φυσικά, πέρα από τα λικέρ δυνατότητα πετυχημένων εξαγωγών έχουν και η κρητική ρακή, το θεσσαλικό τσίπουρο με γλυκάνισο αλλά και τα νησιώτικα ρακόμελα.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα – Όλα τα κριτήρια

Το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα ΙΙ», χορηγεί επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ προκειμένου οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν να μπορούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό και φυσικά να εξελίξουν τις μεθόδους παραγωγής τους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

Υποψήφιες προς επιλογή είναι όλες οι νέες επιχειρηματικές μονάδες και όσες ήδη υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έκαναν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1η Αυγούστου του 2012.
Η επιλογή των επιχειρήσεων και το ύψος της επιχορήγησης, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της επιχείρησης, το επενδυτικού πλάνου που έχει εκπονηθεί, αλλά και τον σχεδιασμό συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις.
Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, πρέπει να κυμαίνεται από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, ενώ σε συγκεκριμένους κλάδους το «ταβάνι» είναι τα 100.000 ευρώ.
Η ιδιωτική συμμετοχή των επιχειρηματιών, μπορεί να καλυφθεί και μέσω τραπεζικού δανείου, το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.
Ποιους αφορά και τι ενέργειες καλύπτει η επιδότηση του ΕΣΠΑ:

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες, ή προϊόντα και υπηρεσίες σε νέες αγορές που περιλαμβάνονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
Μηχανολογικός εξοπλισμός
Ενέργειες πληροφορικής- τηλεπικοινωνιών
Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας
Ενέργειες προβολής σε αγορές στόχους
Ενέργειες προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατέντων, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας
Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.