Κήπος Στα Μεσόγεια: Φτιάξτε σπιτικές κονσέρβες

9 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάξτε σπιτικές κονσέρβες


Φτιάξτε σπιτικές κονσέρβες


Οι σπιτικές κονσέρβες περιέχουν αλάτι ή ζάχαρη, δεν έχουν συντηρητικά, είναι πολύ υγιεινές και φυσικά έχουν περισσότερα συστατικά από τα κατεψυγμένα τρόφιμα.
Οι κονσέρβες αυτές είναι δυνατόν να διατηρηθούν περισσότερο από ένα χρόνο σε ένα σκοτεινό ντουλάπι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα βάζα με το μεταλλικό καπάκι ή τα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με σιδεράκι και έχουν λαστιχένια φλάντζα στο καπάκι.


Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βάζο καλό είναι να το αποστειρώνουμε (βγάζοντας το μεταλλικό καπάκι). Η αποστείρωση γίνετε αν βάλουμε το βάζο σε μια κατσαρόλα νερό και το βράσουμε για δέκα λεπτά περίπου. Πλένουμε και στεγνώνουμε το βάζο. Έπειτα το γεμίζουμε δύο εκατοστά από το χείλος με φρούτα, λαχανικά, κρέατα μαζί με τη σάλτσα τους.

Α’ τρόπος. Αν χρησιμοποιήσουμε βάζο με μεταλλικό καπάκι, βράζουμε το καπάκι 10 λεπτά σε λίγο νερό, ώστε να ζεσταθεί η κόλλα που έχει πάνω του και κλείνουμε με πολύ δύναμη το βάζο όπως είναι ζεστό και το γυρίζουμε ανάποδα. Αφήνουμε το βάζο ανάποδα μια βραδιά και ελέγχουμε το πρωί αν έχει βγει ζουμί από την κονσέρβα. Αν έχει βγει ζουμί τότε σημαίνει ότι δεν έκλεισε αεροστεγώς και πρέπει να καταναλωθεί στις επόμενες μέρες.

Β’ τρόπος. Κλείνουμε τα βάζα με το μεταλλικό καπάκι με πολύ δύναμη (χωρίς να έχουμε ζεστάνει προηγουμένως το καπάκι). Βάζουμε τα βάζα σε μια κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, αναποδογυρισμένα και ανάμεσά τους πανιά, ώστε να μη χτυπήσουν μεταξύ τους κατά τη βράση. Βάλτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτοι ατμοί. Από κει και πέρα μετράμε το χρόνο μαγειρέματος.

Πρέπει να αλλάζουμε τα μεταλλικά καπάκια μετά από κάθε χρήση. Αν χρησιμοποιήσουμε βάζο με λαστιχένια φλάντζα στο καπάκι, συνιστάται να αλλάζεται την φλάντζα μετά από κάθε χρήση.Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.