Κήπος Στα Μεσόγεια: Οστεοαρθρίτιδα: καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς για αποτελεσματική θεραπεία

Οστεοαρθρίτιδα: καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς για αποτελεσματική θεραπεία


Αυτή την εποχή σε πολλά μέρη της χώρας μας θα παρατηρήσουμε τους θάμνους της αγριοτριανταφυλλιάς να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους καθώς είναι γεμάτοι από τους κόκκινους καρπούς τους. Θα μπορούσαν οι μικροί αυτοί κόκκινοι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς να κρύβουν ένα μυστικό που θα ωφελούσε όλα τα άτομα που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα; Ναι λένε οι ερευνητές...διότι οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς είναι ένα από τα ιδανικότερα βότανα για τα προβλήματα που δημιουργεί η οστεοαρθρίτιδα σε πάρα - πάρα πολλά άτομα. Ας δούμε γιατί.
Πολλές επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί - μεταξύ αυτών και τέσσερις διπλές-τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο κλινικές δοκιμές - έδειξαν ότι οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς ανακουφίζουν από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας χάρη στις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους π,χ σε συγκεκριμένη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη με τη συμμετοχή εκατό (100) ατόμων με οστεοαρθρίτιδα ισχίου ή γόνατος ο πόνος μειώθηκε στο 64,6% των ασθενών επίσης παρουσίασαν βελτίωση στην κάμψη του ισχίου...
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των καρπών της αγριοτριανταφυλλιάς προσφέρουν μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς:
- βελτιώνουν την κινητικότητα
- μειώνουν τον πόνο και τη δυσκαμψία στα γόνατα στις αρθρώσεις του ισχίου και άλλων σημείων του σώματος
- βελτιώνουν την εκτέλεση των περισσοτέρων καθημερινών δραστηριοτήτων και είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες
Τους καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε νωπούς ή αποξηραμένους για να ετοιμάσουμε:
- αφεψήματα
- εγχύματα
- σιρόπια ακόμα και
- πάνγευστες μαρμελάδες και
- λικέρ...
Το έγχυμα το παρασκευάζουμε ως εξής:
- μουσκεύουμε μιά κουταλιά της σούπας νωπούς καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για δέκα (10) λεπτά
ή 
-δυό κουταλάκια του γλυκού κοπανισμένους αποξεραμένους καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για δεκαπέντε (15) λεπτά 

Σουρώνουμε και πίνουμε σκέτο ή με μία κουταλιά μέλι.
Το διαβάσαμε στο : http://mothernaturegr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.