Κήπος Στα Μεσόγεια: Το ποδήλατο έστειλε τα Ι.Χ. στην Ελλάδα στα... αζήτητα

27 Οκτωβρίου 2013

Το ποδήλατο έστειλε τα Ι.Χ. στην Ελλάδα στα... αζήτητα


Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην πανευρωπαϊκή στροφή προς το ποδήλατο, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, καθώς η κρίση μας οδηγεί σε... ορθοπεταλιές για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών.


Το δίκτυο της δημόσιας ραδιοφωνίας των ΗΠΑ φιλοξενεί δημοσίευμα για την εντυπωσιακή επιστροφή των δικυκλιστών στη Γηραιά Ηπειρο τα τελευταία χρόνια. 


Συγκεκριμένα, έχουν βγει στην αγορά 320.000 νέα ποδήλατα το 2012, έναντι μόλις 58.000 Ι.Χ., δηλαδή 5,6 φορές περισσότερα δίκυκλα. Την επίδοση αυτή ξεπερνά μόνο η Λιθουανία με 9,6 φορές περισσότερα ποδήλατα.

Σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες πωλήσεις ποδηλάτων παρά Ι.Χ., πλην Βελγίου και Λουξεμβούργου.

Τα περισσότερα ποδήλατα σε απόλυτους αριθμούς πουλήθηκαν στις εξής χώρες:

  • Γερμανία 4 εκατ. ποδήλατα έναντι 3,1 εκατ. Ι.Χ.
  • Βρετανία 3,6 εκατ. ποδήλατα έναντι 2 εκατ. Ι.Χ.
  • Γαλλία 2,8 εκατ. ποδήλατα έναντι 1,9 εκατ. Ι.Χ.
  • Ιταλία 1,6 εκατ. ποδήλατα έναντι 1,4 εκατ. Ι.Χ.
  • Ισπανία 780.000 ποδήλατα έναντι 700.000 Ι.Χ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο τελευταίες, υπεροχή στις πωλήσεις ποδηλάτων κατά γράφεται για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο στην πρώτη περίπτωση και από τότε που υπάρχουν αρχεία στην δεύτερη.


Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.