Κήπος Στα Μεσόγεια: Χιονονιφάδες με χαρτί και χρυσόσκονες

Χιονονιφάδες με χαρτί και χρυσόσκονες

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και όλες τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές οπότε προσπαθούμε να σκεφτούμε και να φτιάξουμε διάφορες κατασκευές για να έχετε να ασχολείστε και φέτος.

Φυσικά προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με απλά, φτηνά υλικά και εργαλεία που μπορείτε να βρείτε εύκολα ή έχετε γιατί πιστέψτε με το χόμπυ του crafting μόνο φτηνό δεν είναι.


Σήμερα θα δούμε πως έφτιαξα μια χιονοστιβάδα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου, με την ίδια λογική μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες σε διαφορετικά σχέδια, αν ψάξετε για snowflakes στο google θα βρείτε πάρα πολλά σχέδια για να εμπνευστεί τε.


Θα χρειαστούμε

χοντρό χαρτί ή χαρτόνι
ασημί σπρέι
κόλλα απλή σε stick
χρυσόσκονες με κόλλα κ ένα πινελάκι
μια λεπτή ασημί κλωστή
ψαλίδι, χάρακα και μολύβι
διαβήτη ή στένσιλ κύκλων


Πως το φτιάχνουμε

Σχεδιάζουμε και κόβουμε 8 μεγάλα κυκλάκια, 6 μικρά κυκλάκια, 6 ρόμβους και 6 ραβδάκια. Μπορείτε να τα κάνετε όσο μεγάλα η μικρά θέλετε διατηρώντας μια σχετική αναλογία. Τα δικά μου ήταν 2 εκατοστά τα μεγάλα κυκλάκια, 1 εκατοστό τα μικρά κυκλάκια, 1,5 εκατοστό επί 0,8 εκατοστά οι ρόμβοι και 9 εκατοστά τα ραβδάκια. Η χιονονιφάδα μου βγήκε στα 10 εκατοστά περίπου, ένα μέγεθος πολύ καλό για χριστουγεννιάτικο στολίδι.
Αρχίζουμε να κολλάμε τα ραβδάκια με τα κυκλάκια και τους ρόμβους όπως η επόμενη φωτογραφία.
Τώρα αρχίζει η συναρμολόγηση πάνω σε ένα βασικό μεγάλο κυκλάκι. Ξεκινάμε με σταυρό, προσέξτε τη διάταξη μόνο.
Συνεχίζουμε με τα επόμενα ραβδάκια, προσέχουμε να μπαίνουν εναλλάξ.
Τέλος κολλάμε τα μεγάλα κυκλάκια και αφού τελειώσουμε βάζουμε το κυκλάκι που περίσσεψε στο πίσω μέρος στο κέντρο για να καλύψουμε τα ραβδάκια.
Βγαίνουμε σε εξωτερικό χώρο και ψεκάζουμε τη χιονονιφάδα μας με ασημί σπρέι και από τις δυο πλευρές. Ποτέ δε ψεκάζουμε μέσα στο σπίτι. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά να στεγνώσει.
Και ήρθε η ώρα της χρυσόσκονης! Με ένα πινελάκι απλώστε τη χρυσόσκονη με τη κόλλα πάνω στην επιφάνεια της χιονονιφάδα.
Τώρα εδώ για να πω την αμαρτία μου άλλο ήθελα να κάνω αλλά δεν είχα σκέτη χρυσόσκονη στο σπίτι. Αν έχετε μπορείτε να βάλετε αρκετή κόλλα πχ ατλακόλ πάνω στη χιονονιφάδα και να ρίξετε μεγάλη ποσότητα χρυσόσκονης για να κολλήσει και να καλύψει όλη την επιφάνεια παχύ στρώμα χρυσόσκονης.
Τέλος βρείτε μια λεπτή ασημιά κλωστή, κάντε έναν κόμπο στο κάτω μέρος και άλλον έναν κόμπο 1 εκατοστό ψηλότερα. Περάστε τη μια άκρη της χιονονιφάδα ανάμεσα στους κόμπους και κρεμάστε την στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.