Κήπος Στα Μεσόγεια: Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Σήμερα θα φτιάξουμε πολύ απλές κατασκευούλες με απλά υλικά που όμως θα χαρίσουν μια γιορτινή νότα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
Θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε κρίκους για τις πετσέτες των καλεσμένων σας και μετά να δημιουργήσετε ασορτί διακόσμηση στα ποτήρια του κρασιού και τα μαχαιροπήρουνα σας.
xmas table Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Θα χρειαστούμε σπάγκο απλό, κόκκινη κορδέλα,κόλλα σε στικ λίγο καφέ χαρτί κραφτ και ένα στρόγγυλο χαρτονάκι από χαρτί υγείας ή εναλλακτικά από χαρτί κουζίνας αν σας χαλάει η ιδέα του χαρτιού υγείας.
xmas table 1 Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας
Για να φτιάξουμε τους κρίκους για τις πετσέτες θα μετρήσουμε γύρω γύρω στο ρολό 3 εκατοστά, θα τραβήξουμε μια γραμμή με μολύβι για να ενώσουμε τα σημαδάκια που μετρήσαμε και στη συνέχεια θα κόψουμε το ρολό σε φέτες με ένα κοπίδι.
Στη συνέχεια αν θέλουμε μπορούμε να το επενδύσουμε με χαρτί craft, εγώ δε το έκανα, και να απλώσουμε κόλλα γύρω γύρω ώστε να τυλίξουμε και να κολλήσουμε τον σπάγγο μας.  Τις ακρες του σπάγγου τις πιέζουμε λίγο παραπάνω με την κόλλα μας.  Μετά από 5 λεπτά κόβουμε ένα κομμάτι κόκκινη κορδέλα και τη δένουμε πάνω στον κρίκο για να δέσουμε ένα μικρό φιογκάκι. Τις ακρες της κορδέλας τις διπλώνουμε στη μέση και τις κόβουμε πλαγιως με ένα ψαλίδι.
Για να ταιριάξουμε τα ποτήρια του κρασίου και τα μαχαιροπήρουνα μας θα τα στολίσουμε με παρόμοιο τρόπο χωρίς όμως να φτιάξουμε φιογκάκια για να μην ενοχλούν κατά τη χρήση τους καλεσμένους.
xmas table 2 Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας
Μη φοβάστε δε θα κατεστρέψουμε τα κρύσταλλα και τα μαχαιροπήρουνα σας. Η διακόσμηση δε θα είναι μόνιμη ούτε θα κολλήσουμε κάτι επάνω τους.
Θα κόψωουμε λωρίδες κραφτ χαρτιού και θα το τυλίξουμε στο ποτήρι,  στην άκρη του χαρτιού θα βάλουμε κόλλα και θα το στερεώσουμε κολλώντας χαρτί πάνω σε χαρτί. Μη βάλετε κολλα πάνω στο ποτήρι, μονο στο χαρτί.
xmas table 3 Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας
Το ίδιο θα κάνουμε και στα μαχαιροπήρουνα. Κολλάμε χαρτί πάνω σε χαρτί τυλιγοντας το όσο πιο σφιχτά μπορούμε.
xmas table 4 Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας
Στη συνέχεια βάζουμε κόλλα πάνω στο κραφτ χαρτί και τυλίγουμε σφιχτά το σπάγγο μας να κολλήσει. Κόβουμε και ένα μικρό κομμάτι κόκκινη κορδέλα και το κολλάμε γύρω γύρω στη μέση της ροδελας που έχουμε φτιάξει με το σπάγγο.
Τους κρίκους για τις πετσέτες μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε πολλές φορές αλλά τη διακόσμηση στα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα φυσικά θα τα αφαιρέσετε μετά τη χρήση τους για να μπορούν να πλυθούν ευκολότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.