Κήπος Στα Μεσόγεια: Ιδέες για όμορφες γλάστρες από παλιά αντικείμενα

Ιδέες για όμορφες γλάστρες από παλιά αντικείμενα

Τα κεραμικά αποτελούν κλασική αξία στις γλάστρες. Σε ένα σύγχρονο σπίτι, όμως, τα χρωματιστά γλαστράκια μπορούν να αναδείξουν επίσης τα φυτά και την ομορφιά του κήπου σας. Σας πείσαμε; Αν όχι, σκεφτείτε επίσης ότι τα παρακάτω σχέδια, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας από παλιά, άχρηστα αντικείμενα!

Παπούτσια στα χώματα!

Όλοι έχουμε ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια που δεν φοράμε ποτέ αλλά «λυπόμαστε» να τα πετάξουμε. Αξιοποιήστε τα στον κήπο! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ανοίξετε 4-5 τρύπες στις σόλες για να φεύγει το νερό.


Ατόφια αντίκα

 
Δεν χρειάζεστε να πληρώσετε μια ψεύτικη σκουριά για να δώσετε μια vintage πινελιά στο σπίτι σας. Ένα αυθεντικό παλιό μεταλλικό κουτί μπορεί να αξιοποιηθεί τέλεια ως γλάστρα. Προσοχή μόνο γιατί η πραγματική σκουριά ενέχει κινδύνους σε περίπτωση τραυματισμού!


Σηκωθείτε για να κάτσει!

 
Μια ανεπιθύμητη παλιά καρέκλα, χωρίς κάθισμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο σπιτικό για τα φυτά σας. Αφαιρέστε από την καρέκλα το κάθισμα και τοποθετήσετε στη θέση του ένα κρεμαστό, ψάθινο κασπώ.
Ιδέα: sewcaroline.com


Κονσερβο-γλάστρα

 
Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε μια κονσέρβα, καθίστε για ένα λεπτό και παρατηρήστε το κουτί. Με λίγη φαντασία μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως θέλετε. Ανοίγοντας δυο τρύπες και περνώντας ένα σκοινί μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως κασπώ!
Ιδέα: red-brolly.com


Ντυνόμαστε... φλοράλ!

 
Ένα παλιό έπιπλο μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο αξεσουάρ κήπου. Αν το χρώμα δεν σας αρέσει, μπορείτε να το βάψετε με ένα σπρέι, ώστε να ταιριάζει με τον κήπο σας.


Ανακαλύπτοντας τον τροχό

 
Τα παλιά λάστιχα αυτοκινήτου θυμίζουν όσο τίποτα άλλο παλιατζούρες. Με λίγη φροντίδα όμως μπορούν να γίνουν τα πιο όμορφα κοσμήματα του κήπου σας.
Δείτε αναλυτικά οδηγίες στο theloopylife.com


Τενεκεδού-κηπος

 
Μπορείτε να μαντέψετε τι χρησιμοποίησε η blogger του hellocupcakellc.com για να φτιάξει αυτά τα γλαστράκια; Ακριβώς! Αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά! Α! Και μία μπογιά σε σπρέι για τη... διακόσμηση.

Πηγή: http://www.mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.