Κήπος Στα Μεσόγεια: Σπιτικές Καραμέλες Με Μέλι Για τον Λαιμό και τον Βήχα

25 Νοεμβρίου 2013

Σπιτικές Καραμέλες Με Μέλι Για τον Λαιμό και τον Βήχα

Με το που άρχισε ο καιρός να αλλάζει, άρχισαν και τα πρώτα γκούχου γκούχου! Μαμά, πονάει ο λαιμός μου! Όλοι γνωρίζουμε πως το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα.Έλα όμως που δεν θέλουν να το καταπιούν σκέτο!Κι έτσι,έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα εδώ  τη συνταγή που σας αναφέρω παρακάτω: 

Καραμέλες Μελιού

Από μια μικρή έρευνα που έκανα, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις καραμέλες μας αντικαθιστώντας το νερό με αφέψημα από διάφορα ευεργετικά βότανα ,όπως εχινάκεια, φασκόμηλο, κλπ. Θα επανέλθω με νέα ανάρτηση αφού πρώτα τα δοκιμάσω!

Συστατικά:

113 γρ ζάχαρη, 86 γρ μέλι,περίπου 2 κουταλιές της σούπας νερό, ξύσμα ενός λεμονιού 

Οδηγίες:


1. Συνδυάστε ζάχαρη, μέλι, και νερό σε μια πολύ μικρή κατσαρόλα. Αναμίξτε μαζί. Τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
2. Καλύψτε  για 4 λεπτά.
3. Αφαιρέστε το κάλυμμα και τοποθετήστε ένα θερμόμετρο καραμελών μέσα. Εάν το μείγμα φτάσει 295 βαθμούς, κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά. Το μείγμα πρέπει να πυκνώσει.Αν δεν έχετε τέτοιο θερμόμετρο, όπως κι εγώ δεν έχω,τοποθετήστε απλά μια ή δύο σταγόνες του σιροπιού σε ένα μπολ γεμάτο παγωμένο  νερό . Αν το σιρόπι πέφτοντας  στέκεται σκληρό, τότε ξέρετε ότι είναι έτοιμο. Αν εξακολουθεί να είναι μαλακό και κολλώδες, χρειάζεται κι άλλο μαγείρεμα.
4. Αναμίξτε το ξύσμα λεμονιού.
5. Χρησιμοποιώντας μισό κουταλάκι του γλυκού ως  μέτρο, ρίξτε τις κουταλιές  πάνω σε  λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
6. Εργαστείτε γρήγορα, γιατί το μείγμα πήζει πολύ γρήγορα.
7. Αφήστε τες να κρυώσουν  για 1/2 ώρα και φυλάξτε τες σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρισμένες με αντικολλητικό χαρτί ή πασπαλισμένες με άχνη για να μην κολλήσουν μεταξύ τους  .Διατηρούνται  για περίπου μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου.

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.