Κήπος Στα Μεσόγεια: Ιουνίου 2013

Εξοχικά σπίτια εμπνευσμένα απ΄τα παραμύθια μιας γοργόνας

Εξοχικά σπίτια εμπνευσμένα απ΄τα παραμύθια μιας γοργόνας
Ανανεώστε το καλοκαιρινό σας κατάλυμα με λίγα χρήματα και πολύ μεράκι, δίνοντας χρώμα σε ένα παλιό έπιπλο ή κατασκευάζοντας ξύλινα διακοσμητικά παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές όμορφες προτάσεις για ένα πιο ευχάριστο καλοκαιρινό σπίτι από την πλέον ειδική!

Τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

Τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν
Δείτε τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

Στέβια : Το μαγικό φυτό

Στέβια, ένας μικρός θάμνος που είναι αυτοφυής στη Βορειοανατολική Παραγουάη, εξελίσσεται σε έναν ισχυρό πρωταγωνιστή στο χώρο των γλυκαντικών ουσιών και ανταγωνιστή της Ασπαρτάμης και της ίδιας της ζάχαρης.

Οδηγίες για να μπορέσω να πάρω επιδότηση

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία γαλουχήθηκε τα τελευταία χρόνια (από το 1981) την εποχή ένταξης στην Ε.Ο.Κ. με την λογική ότι πρώτα θα λάβω μια επιδότηση και μετά θα δράσω επιχειρηματικά.

Να καλλιεργήσω Βασιλικό ως εναλλακτική βιολογική καλλιέργεια;



Ο βασιλικός (Ώκιμον το βασιλικόν, λατ. Ocimum basilicum) είναι αρωματικό ετήσιο, ποώδες φυτό της οικογένειας των Χειλανθών και της τάξης των σωληνανθών.

Τσάι και καφές κατά του αυχενικού



Αν η δουλειά σας προκαλεί πόνους στον αυχένα και στους ώμους, ίσως πρέπει να πίνετε έναν καφέ ή έστω ένα φλιτζάνι τσάι πριν την αρχίσετε, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νορβηγία.

Ρακί: Το αντίδοτο για τις ρυτίδες!

Φτιάξτε μόνοι σας μια super λοσιόν για να απαλλαχτείτε μια και καλή από τις ρυτίδες!

Ο 256 Ετών Κινέζος Βοτανολόγος Ολιστικής Ιατρικής Li Ching-Yuen Και Οι 15 Συμπεριφορές Που Προκαλούν Ασθένειες


Ο βοτανολόγος είχε 23 συζύγους και μεγάλωσε περισσότερα από 200 παιδιά .....

15 έξυπνα tips καθαριότητας

Χύθηκε κόκκινο κρασί;

Έκανε την εμφάνισή της κατσαρίδα; 

Ακολουθούν μερικά έξυπνα tips που πραγματικά θα σου χρειαστούν..

Περιβάλλον, νέοι αγρότες και οργανώσεις παραγωγών: οι κερδισμένοι της νέας ΚΑΠ

Περισσότερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, υποχρεωτική ενίσχυση προς τους νέους αγρότες σε όλα τα κράτη μέλη, ισχυρές οργανώσεις αγροτών και η μείωση της γραφειοκρατίας στην διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων. Αυτές είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που επετεύχθη την Τετάρτη 26 Ιουνίου, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

740 θέσεις εργασίας σε ΔΕΗ, Μουσείο Ακρόπολης, ΕΒΖ, ΕΕ και δήμους

Από τις αγγελίες που βρίσκονται το διάστημα αυτό στον αέρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν αυτές της ΔΕΗ, του Μουσείου της Ακρόπολης, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά πάντα υπάρχουν και θέσεις σε διάφορους Δήμους της χώρας.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης 1.000 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης

Ξεκινά στις 1-7-2013 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».

Ευρωπαϊκό χρήμα για την ανεργία των νέων, αγροτικές επιδοτήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε να διατεθούν 6 δισ. ευρώ στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα είναι πλέον να διοχετευθούν τα ποσά άμεσα και με ευφάνταστους τρόπους.

Δεντροφύτευση στο Βιολογικό Λαυρίου την Κυριακή 30 Ιουνίου


Περικοπές στα συμβόλαια για ενεργειακά φυτά φέρνει η “λειψή” κατανομή αυτούσιου βιοντήζελ

Μεγάλα προβλήματα σε αρκετές εταιρείες στις οποίες κατανέμεται αυτούσιο βιοντήζελ για το 2013, δημιουργεί η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η οποία φέρει και την υπογραφή Χαρακόπουλου. Δυσχέρειες ωστόσο εκτιμάται ότι έρχονται και για τους αγρότες που παράγουν ενεργειακά φυτά.


Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τις εταιρείες που έχουν λάβει «κομμάτι» από την πίτα του βιοντήζελ, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση στις ποσότητες, σε σύγκριση με την προηγούμενη κατανομή.

Αν και η απόφαση προβλέπει την κατανομή 92.000 χιλιόλιτρων αυτούσιου βιοντήζελ σε μια σειρά από εταιρείες για το 2013, εκτιμάται ότι οι τελικές κατανεμηθείσες ποσότητες θα φτάσουν τα 108.000 χιλιόλιτρα.

Από μια άποψη εκτιμάται θετικά αυτή η εξέλιξη, ωστόσο ακόμη και αυτές οι ποσότητες είναι δραστικά μειωμένες, σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση (η οποία είχε λάβει παράταση από το 2011 και το 2012), η οποία προέβλεπε την κατανομή 132.000 χιλιόλιτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες είναι εξαιρετικά πιθανό να ζητήσουν περαιτέρω ποσότητες για το 2013, εκτιμά άνθρωπος της συγκεκριμένης αγοράς, ο οποίος εκφράζει επιφυλάξεις για τα κριτήρια, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, στις επιπλέον κατανομές.

Συνέπειες και στους αγρότες όμως εκτιμάται ότι θα φέρει η απόφαση, παρά το γεγονός ότι για τη συγκεκριμένη κατανομή έχουν ήδη απορροφηθεί τα προϊόντα και μάλιστα συμβολαιακά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα από την επόμενη χρονιά και αρκετοί αγρότες να μείνουν έξω από τα συμβόλαια.

Πηγή:www.paseges.gr
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Φυτοενέργεια Α.Ε., Οδυσσέα Γαβρανίδη, «μπορεί να μειώθηκε η κατανομή, αλλά αυξήθηκε κατά 10-20% η προμήθεια πρώτης ύλης, δηλαδή ελαιοκράμβης και ηλίανθου, από Έλληνες παραγωγούς με συμβόλαια στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου».

Πηγή:www.agronews.gr

Το διαβάσαμε στο : http://piperies-agiou-georgiou.blogspot.com

Χρόνος και απόδοση καλλιέργειας λαχανικών

Χρόνος ωρίμανσης από την εποχή φύτευσης και απόδοση κάθε λαχανικού ανά 10 τετραγωνικά ή ανά στρέμμα 

Ακτινίδιο: προστάτης του DNA μας


Γνωρίζετε ότι το ακτινίδιο είναι προστάτης του DNA μας;

Προώθηση βιολογικών οπωροκηπευτικών σε Ρωσία και Ουκρανία.


Η Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βιολογικών Προϊόντων (HELLAS BIO NET), ως συντονιστής «Διεπαγγελματικής Ένωσης Φυσικών/Νομικών Προσώπων», υλοποιεί, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. & την Ελλάδα, πρόγραμμα προβολής και προώθησης των Ευρωπαϊκών Βιολογικών Φρέσκων Οπωροκηπευτικών, Ελληνικής παραγωγής, στις αγορές της Ρωσίας & Ουκρανίας.

Όχι πλαστικές κλούβες στα κηπευτικά, διευκρινίζει το ΥΠΑΑΤ


Το θέμα ανέδειξε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Λαχανικών και Χυμών, Incofruit Hellas.

Διατροφή και μακροζωία: Βρείτε το μυστικό

Η προσκόλληση στο Μεσογειακό μοντέλο έχει φανεί να συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο διατροφικό πρότυπο κρύβει πολλά μυστικά μακροζωίας. 

Αλόη, ο γιατρός στη γλάστρα

Η αλόη είναι χυμώδες πολυετές φυτό με πολλαπλές, κονδυλώδεις, ισχυρές και ινώδεις ρίζες και χοντρό σαρκώδες στέλεχος που φτάνει το ένα μέτρο στο ύψος.

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!


Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό «βασιλιάς»!...

Σαπούνι αποκλειστικά με λάδι καρύδας

Έχουμε πλέον μάθει πως το σαπούνι δε πρέπει να περιέχει παραπάνω από 30% λάδι καρύδας, γιατί θα ξηραίνει το δέρμα, και επιπλέον πως δε κάνουμε υπερλίπανση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 8-10%, γιατί το σαπούνι θα είναι μαλακό, δε θα αφρίζει και θα εμφανίσει σημεία σήψης (ταγγίσματος). Τώρα που μάθαμε τους βασικούς αυτούς κανόνες, ας... τους καταργήσουμε!

Φυτέψτε 9 φάρμακα στο μπαξέ σας

Υπάρχουν βότανα και μυρωδικά τα οποία λειτουργούν σαν "φάρμακα" άμεσης πρόσβασης και θα πρέπει πάντα να διατηρούμε στο κήπο ή τις γλάστρες μας.

Υπουργική απόφαση καθορίζει το προφίλ του εξαγωγέα κηπευτικών.



Τις προϋποθέσεις για να λάβει μια εμπορική εταιρεία έγκριση, όπως ζητά ο ευρωπαϊκός κανονισμός 543/2011, για να εξάγει οπωροκηπευτικά σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού καθορίζει νέα υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1380) την οποία συνυπογράφει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Φτιάξτε φυτικό εντομο-απωθητικό

Κουνούπια;;

Χάστε βάρος κάνοντας αποτοξίνωση!


Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε αποτοξίνωση και να χάσετε τα περιττά κιλά...

Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα με… κανέλα.

Όψη φλοιού πορτοκαλιού ή αλλιώς κυτταρίτιδα. Όπως και να την αποκαλέσεις είναι εξίσου ενοχλητική και αντιαισθητική.
Για να βελτιώσετε το πρόβλημα φροντίστε να τρώτε πολλά φρούτα, φυτικές ίνες και λαχανικά.

Επένδυση σε ολοκληρωμένη διαχείριση Αρώνια



Aronia melanocarpa (Michx.) Elliot

Η αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa), (Black Chokeberry) ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae) και είναι ένα πολύτιμο φαρμακευτικό είδος

Τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες


Τα αίτια της εμφάνισης του καρκίνου είναι πολλά, με βασικότερο το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ποικίλες επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα αυτό, εκτιμούν ότι το 1/3 των θανάτων από καρκίνο μπορεί να οφείλεται στη διατροφή.

Τα σούπερ-αντιυπερτασικά ροφήματα


Η υπέρταση ανήκει στις σύγχρονες παθήσεις της εποχής και κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής (αποφυγή αλατιού, διακοπή καπνίσματος, άσκηση, δίαιτα), καθώς και με φαρμακευτική αγωγή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από το γιατρό.

Τα 10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές!


Τα 10 μαγικά βότανα για λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές!Πριν η ιατρική επιστήμη πάρει το… πάνω χέρι στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων, το φαρμακείο της φύσης και η λαϊκή σοφία έκαναν θαύματα.

Νέος αναπτυξιακός νόμος όλες οι αλλαγές για το 2013


Με τυποποιημένες διαδικασίες για αυστηρότερο έλεγχο και κέρδος χρόνου και χρήματος, χωρίς τη μεσολάβηση των χειριστών για την αποφυγή δοσοληψιών, ο νέος αναπτυξιακός νόμος φιλοδοξεί να καταστεί ένα χρηστικό εργαλείο υλοποίησης επενδύσεων και τόνωσης της πραγματικής οικονομίας, για τις επιδοτήσεις 2013.

Ποια είναι η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ αλήθεια για το γάλα; Τι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ μπορεί να δημιουργήσει; ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!


Η χειρότερη πηγή ασβεστίου

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;

Αδυνάτισε πίνοντας… τσάι


Σε δύσκολους καιρούς δεν είναι ώρες να ξοδεύουμε αλόγιστα χρήματα για αδυνατιστικά προϊόντα που τις περισσότερες φορές είναι επιβλαβή και επιπλέον δε βοηθούν καθόλου.

Μνήμες εφιάλτη ξεσηκώνουν το Λαύριο στην προοπτική επαναλειτουργίας της ΧΥΜΑ



«Καζάνι που βράζει» μοιάζει η Λαυρεωτική, καθώς οι πολίτες αντιδρούν στην προοπτική επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης-διακίνησης χημικών υλών της πρώην ΧΥΜΑ Α.Ε.

Η ΔΕΗ (ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου) ανακοινώνει την πρόσληψη τεσσάρων (4) ατόμων.


Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Κερατέας-Λαυρίου που εδρεύει στον Ν. Αττικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

Καθορίστηκαν οι αντικειμενικές αξίες για την περιοχή της Κερατέας οι οποίες θα ισχύσουν για τον υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας


Αντικειμενικές τιμές οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα. Οι τιμές που καθορίστηκαν θα ισχύσουν για τον υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011, 2012, 2013. 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 52 θέσεις στην κατασκήνωση Κερατέας


Πλήρωση πενήντα δυο (52) θέσεων στελεχών και λοιπού προσωπικού, παιδικών κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη παροδικών αναγκών της αναφερομένης στο θέμα παιδικής εξοχής, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο.
Πηγή : http://www.lavreotiki.gr

Το διαβάσαμε στο : http://www.forkeratea.com/

Φλόμος: φαρμακευτικές ιδιότητες


Αν και είναι ένα κοινό βότανο ο φλόμος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα θεραπευτικά βότανα που έχουμε στην Ελλάδα. Ας μάθουμε λοιπόν να τον χρησιμοποιούμε.

Βιοδυναμικό ημερολόγιο Ιουλίου 2013





Τα πουλερικά προστατεύουν τους εφήβους από το καρκίνο του παχέος εντέρου


Μία καινούρια μελέτη αποκαλύπτει ότι η τακτική κατανάλωση πουλερικών και ψαρικών κατά τη διάρκεια της εφηβείας προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου αργότερα στην ενήλικη ζωή.

Σπιτικά γιατροσόφια από την κουζίνα


Θεραπευτικοί θησαυροί στην κουζίνα μας

Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς.

21 προσλήψεις στο Δήμο Λαυρεωτικής



Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι ένα (21) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Λαυρεωτικής, που εδρεύει στο Λαύριο Αττικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

Σας έχουν τελειώσει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών για το μπάνιο σας στη θάλασσα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!!

Η θάλασσα το καλοκαίρι είναι απολαυστική. Ωστόσο, υπάρχουν και συνέπειες από την υπερέκθεση  τον ήλιο και τα πολλά παιχνίδια στο θαλασσινό νερό. Μία από αυτές είναι και η ταλαιπωρία των μαλλιών μας.

6… μαύρες υπερτροφές


Οι μαύρες τροφές, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών από τις ανοιχτόχρωμες, εξαιτίας της υψηλής πυκνότητάς τους σε φυτικές χρωστικές ουσίες. 

Συνεπώς, αυτή τη φορά το μαύρο, όχι μόνο θα… γίνει μόδα, αλλά θα κάνει και πολύ καλό στην υγεία σας.

Άσθμα. Οι top 10 φυσικές θεραπείες



Το άσθμα είναι μια χρόνια ασθένεια των πνευμόνων, όπου ένας ασθενής έχει δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό συμβαίνει λόγω κάποιου είδους απόφραξης της ροής του αέρα στους πνεύμονες.

Τι χώμα έχουμε στον κήπο μας;


Θέλουμε να γνωρίζουμε τι χώμα έχουμε στον κήπο μας; Η δημιουργία ενός υγιούς κήπου και κυρίως η διατήρηση του με την πάροδο του χρόνου εξαρτάται από την ύπαρξη ενός καλού, από άποψη σύστασης, αντίδρασης και ιδιότητας, εδάφους.

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ανάγκη τέχνης κατεργάζεται λέει ο λαός μας και δεν έχει άδικο .

Σπόροι:τρόπος συλλογής και αποθήκευσης τους.



Η συλλογή των σπόρων είναι μια πολύ απλή διαδικασία που ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες για όλα τα φυτά.

Οι εξαιρετικές ιδιότητες του ακτινίδιου

Οι εξαιρετικές ιδιότητες του ακτινίδιου

Αν συνεχίζετε να «ξινίζετε» στην όψη του ακτινιδίου, διαβάστε για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας και σίγουρα θα σπεύσετε να προμηθευτείτε μια σακούλα ακτινίδια, από το πλησιέστερο μανάβικο.

Οι πρώτες βοήθειες από το φαρμακείο της φύσης


Στο φαρμακείο της φύσης, μπορούμε να βρούμε τα πάντα για τις πρώτες βοήθειες.

Φυτέψτε 9 φάρμακα στο μπαξέ σας

Υπάρχουν βότανα και μυρωδικά τα οποία λειτουργούν σαν "φάρμακα" άμεσης πρόσβασης και θα πρέπει πάντα να διατηρούμε στο κήπο ή τις γλάστρες μας.

Σφραγίσματα Τέλος! Θεραπεύστε τα χαλασμένα σας δόντια με... ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άλλο ένα ανατρεπτικό άρθρο για το πως μπορούμε να διατηρήσουμε την υγεία των δοντιών μας αλλά και να θεραπεύσουμε.... τα χαλασμένα δόντια!

Το θειάφι και η χρήση του


Η χρήση του Θείου προς απολύμανση ασθενών φυτών χρονολογείται ως πολύ παλαιότερη του βορδιγαλλείου πολτού. Χρησιμοποιείτο είτε απλώς ως θειάφι είτε σε ανάμιξη με ασβέστη.

Καταπληκτικές ιδέες σχεδιασμού για μικρά μπαλκόνια


Σε διαμερίσματα της πόλης, το μπαλκόνι μπορεί να είναι το μόνο εξωτερικό μέρος όπου μπορούμε να απολαύσουμε λίγο καθαρό αέρα.

Goji Berry (Γκότζι Μπέρι): Ιδιότητες και καλλιέργεια


Το Goji Berry (σημαίνει το μούρο της ευτυχίας) είναι ένα φυτό γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στο Θιβέτ που πρόσφατα άρχισε να καλλιεργείται πειραματικά και στα ελληνικά χωράφια. Υπάρχουν αναφορές ότι το Γκότζι Μπέρι έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αναζωογονεί και δίνει ενέργεια στον οργανισμό, γι’ αυτό  θεωρείται υπερτροφή (superfood) και αποκαλείται «ελιξήριο της μακροζωίας».

Παγωτίνια κεράσματα!

Αυτή τη φορά βλέπετε εδώ μια βασική κρέμα παγωτού με διαφορετική σύνθεση υλικών. Το πλεονέκτημά τους είναι η υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών που εγγυάται το πιο βελούδινο αποτέλεσμα. 

Ρολό πατάτας

Απλό , δροσερό , εύκολο και ξεχωριστό!

Φυσικοί Λιποδιαλύτες

Υπάρχουν τρόφιμα που προκαλούν περισσότερες καύσεις,αλλά και αυτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο :

Η διατροφική αξία της σόγιας




Η σόγια καταναλώνεται ολοένα και περισσότερο και έχει κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση στην ευρωπαϊκή διατροφή. Ποια είναι όμως τα θετικά της σόγιας και γιατί οι Ανατολικοί λαοί που τη χρησιμοποιούν σαν κύριο τρόφιμο από παιδική ηλικία έχουν πολύ λιγότερα καρδιοαγγειακά προβλήματα;
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.