Κήπος Στα Μεσόγεια: Σεπτεμβρίου 2013

Πώς να διαθέσετε αγροτικά προϊόντα μέσω Ιντερνετ (Μέρος 2ο)

Ευκαιρία στους παραγωγούς για πωλήσεις αγροτικών προϊόντων μέσω του Ιντερνετ σε εμπόρους και καταναλωτές δίνουν δύο κρατικές ιστοσελίδες.

Βιοδυναμικό ημερολόγιο Σεπτεμβρίου 2013

ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις από 30% έως 55% σε 28 γεωργικά επαγγέλματα (Νεότερα!)

Είκοσι οκτώ γεωργικά επαγγέλματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

ΕΣΠΑ: Επιδοτήσεις για εξαγωγές παραδοσιακών ποτών

Επιχειρηματίες του κλάδου παραγωγής αποσταγμένων ποτών μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ για την προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό.

Οι Θαυματουργικές ιδιότητες του μελιού!


Το μέλι δεν είναι μόνο ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά αποτελεί και ένα από τα πιο αγνά προϊόντα με τα οποία μας έχει προικίσει η φύση, ενώ οι ευεργετικές του δράσεις δεν περιορίζονται μόνο εντός κουζίνας.

Καθαρίζω το σπίτι μου όπως η ... γιαγιά μου!


Ας καθαρίσουμε το σπίτι μας οικολογικά όπως οι γιαγιάδες μας


Μεταμορφώνουν το Λαύριο σε μαρίνα υποδοχής mega-yachts

Εντός των προσεχών εβδομάδων πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Λαυρίου η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σκαφών αναψυχής (mega-yachts).

140 πρακτικές λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα


140 πρακτικές λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα(κείμενο και συλλογή πρακτικών λύσεων στο σπίτι από Δρ. B. Zάνου). 

Στην παράδοσή μας βρίσκουμε από πολύ παλιά πρακτικές με τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ανακύπτουν κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τη φροντίδα του σπιτιού ή και από τυχαία περιστατικά.

Φτιάξτε σπιτικές κονσέρβες


Φτιάξτε σπιτικές κονσέρβες


Οι σπιτικές κονσέρβες περιέχουν αλάτι ή ζάχαρη, δεν έχουν συντηρητικά, είναι πολύ υγιεινές και φυσικά έχουν περισσότερα συστατικά από τα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Φτιάξτε επιθέματα (κομπρέσες) με βότανα


Φτιάξτε επιθέματα (κομπρέσες) με βότανα


Ένα επίθεμα είναι βασικά ένα έγχυμα ή αφέψημα βοτάνου που εφαρμόζεται εξωτερικά χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από ύφασμα, γάζα ή πετσέτα, πάντοτε χρησιμοποιώντας φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι ή το μαλλί.

Νέο: τα 28 γεωργικά επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ

όλη η λίστα με τα 28 χρυσά αγροτικά επαγγέλματα!
Τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής στις γεωργικές καλλιέργειες παίρνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, οι οποίοι απογοητεύονται από την δυσκολία στην εύρεση εργασίας στις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν πλέον στην επαρχία.

Χαλκός: Ένα μέταλλο που αφανίζει όλα τα μικρόβια!


Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού...

Δυνάμωσε για τον χειμώνα με σωστή διατροφή


Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσεις τον οργανισμό σου, για να είναι δυνατός και να μπορεί να αμυνθεί κατάλληλα στις χειμωνιάτικες ιώσεις και τη γρίπη.

Αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή


Αποτοξίνωση με Ωμοφαγική Διατροφή
Μία μικρής διάρκειας αποτοξίνωση με ωμοφαγική διατροφή είναι από τις καλύτερες προσεγγίσεις αν θέλετε να δοκιμάσετε την ωμοφαγία.

Πως να αντιμετωπίσετε τις ψύξεις


Η απότομη εναλλαγή θερµοκρασίας, όταν περνάµε από τη ζέστη στο κρύο, µπορεί να προκαλέσει ενοχλητικά συµπτώµατα, κυρίως στον αυχένα, την πλάτη αλλά και το πρόσωπο, γνωστά ως «ψύξη» ή επιστημονικά «µυϊκό σπασµό».

Συνταγή: Φτιάξτε το πιο γρήγορο και απλό αποσμητικό με λεμόνι


Συνταγή: Φτιάξτε το πιο γρήγορο και απλό αποσμητικό με λεμόνι


Το καλοκαίρι δεν προκαλεί μόνο το μαύρισμα και το έγκαυμα, αλλά και τη ζέστη, την υγρασία και τον ιδρώτα.

3000 βότανα καταπολεμούν τον καρκίνο.


3000 βότανα καταπολεμούν τον καρκίνο.

Υπάρχει μια θεωρεία που εν μέρη την ασπάζονται πολλοί επιστήμονες σύμφωνα με την οποία, ασθένειες όπως ο καρκίνος μπορούν αν όχι να ιαθούν, μπορούν να καταπολεμηθούν συνδυαστικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα, από την ίδια τη φύση.

15 ασυνήθιστες χρήσεις του κρασιού!




Το κρασί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό συνοδευτικό του φαγητού και του τυριού μας.

10 φυσικοί τρόποι για να μην μυρίζει το στόμα σας άσχημα




Αρχικά δεν είναι απαραίτητο να μασάτε τσίχλα όλη την ώρα, κάθε ημέρα.

Πως μια παλιά τσουγκράνα μπορεί να οργανώσει τα ποτήρια του κρασιού σας


Oργάνωση κουζίνας

Μια παλιά τσουγκράνα δίνει country style στο εξοχικό και στην κουζίνα μας !
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.