Κήπος Στα Μεσόγεια: Νοεμβρίου 2013

Χειροποίητο Αρωματικό Χώρου με Μαγειρική Σόδα

Έχεις διάθεση για χειροποίητα αρωματικά; Τέλεια! γιατί η υλοποίηση δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη!
Φτιάξε με τα χεράκια σου αυτό το πολύ πολύ απλό αρωματικό χώρου για να αποφύγεις όλα αυτά τα χημικά που βάζουν στα αρωματικά της αγοράς αλλά και να κάνεις οικονομία. Ακόμα, θα το χαρείς πολύ περισσότερο γιατί είναι φτιαγμένο με αγάπη και το δικό σου γούστο!
Με λίγη μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια μπορείς να κάνεις θαύματα! Δες πως!

22 Ονειρικά Σχέδια εξοχικών βγαλμένα από ένα παραμυθένιο κόσμο

Ως παιδί, μου άρεσε πολύ ανάγνωση ιστοριών και παραμυθιών με περιγραφές των ανακτόρων και των εξοχικών σπιτιών τους.
Φαντάστηκα τα πάντα ως πολύ ονειρικά, με φύλλα που καλύπτουν τις στέγες χαριτωμένες κατασκευές με μικροσκοπικά παράθυρα και πόρτες. Στη συνέχεια, όταν άρχισα να βλέπω ταινίες και κινούμενα σχέδια, οι εικόνες αυτές έγιναν ακόμα πιο πραγματικές και ζωντανές.
Πρόσφατα συναντήσαμε μερικά πολύ όμορφα παραδείγματα παραμυθένιων εξοχικών σπιτιών και έφεραν πίσω όλες αυτές τις αναμνήσεις.

Φρέσκιες ιδέες για την καλλιέργεια λαχανικών σε δοχεία και γλάστρες

Δεν είναι λίγος ο κόσμος που ονειρεύεται να έχει ένα σπίτι με κήπο, όπου να μπορεί να περνά τον χρόνο του, αλλά ταυτόχρονα να καλλιεργεί και τα δικά του λαχανικά.
Πραγματικά η ευχαρίστηση, του να βλέπεις τα δικά σου λαχανικά να μεγαλώνουν, και να είναι φρέσκα στην κατανάλωση τους, είναι ανεκτίμητη.Ακόμη όμως και αν δεν διαθέτετε ένα κήπο, μπορείτε να καλλιεργείσετε  τα δικά σας λαχανικά σε γλάστρες και κάθε λογής δοχεία που μπορείτε να φανταστείτε. Πιστέψτε με η ευχαρίστηση θα είναι εξίσου μεγάλη, και ταυτόχρονα θα ζωντανέψτε χώρους του σπιτιού σας όπως το μπαλκόνι την βεράντα και την αυλή σας.
Δείτε λοιπό όμορφες ιδέες στις παρακάτω εικόνες και ξεκινήστε την καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών...

10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Γράφτηκε από τον/την Πηνελόπη Δουβόγιαννη
δεν παίρνω βάρος στις γιορτέςΕίναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις ημέρες των γιορτών που έρχονται  να παίρνουμε ένα με δύο ή και περισσότερα κιλά.  Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε παραφράσει το νόημα των Χριστουγέννων από ημέρες αγάπης και φιλανθρωπίας σε ημέρες γλεντιού και υπερκατανάλωσης φαγητού!
Τη φετινή χρονιά δοκιμάστε να αλλάξετε τις συνήθειες προηγούμενων ετών γεμίζοντας τις καρδιές σας με αγάπη – αντί για χοληστερίνη –  και ξεκινήστε τη νέα χρονιά με καλή υγεία και διάθεση αντί με απελπισμένες προσπάθειες  για απώλεια βάρους. Διαβάστε παρακάτω 10 πρακτικές συμβουλές προκειμένου να το πετύχετε αυτό.

Γιορτινά λικέρ

Περιγραφή

Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα λικέρ να ξετρελαίνετε κόσμο.

Γιορτινά λικέρ

Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Περιγραφή

Πολύ νόστιμο φαγητό για τις χειμωνιάτικες Κυριακές.
Χοιρινό κότσι στη γάστρα

Σπιτικές Καραμέλες Με Μέλι Για τον Λαιμό και τον Βήχα

Με το που άρχισε ο καιρός να αλλάζει, άρχισαν και τα πρώτα γκούχου γκούχου! Μαμά, πονάει ο λαιμός μου! Όλοι γνωρίζουμε πως το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα.Έλα όμως που δεν θέλουν να το καταπιούν σκέτο!Κι έτσι,έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα εδώ  τη συνταγή που σας αναφέρω παρακάτω: 

Πορτοκαλοθεραπεία

Το ότι ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει την υγεία του με μία αποκλειστική μονοφαγία ενός οποιουδήποτε είδους φρούτου, είναι αποδεδειγμένο γεγονός. 

H αντιοξειδωτική αντικαρκινική και θεραπευτική δράση του σκόρδου

 Το σκόρδο [Alium sativum (L), garlic (Αγγλ.)] ιδιαιτέρως θεωρείται μία από τις καλύτερες τροφές που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών εξαιτίας των πολλαπλών ευεργετικών αποτελεσμάτων του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ονειρεμένες Δημιουργίες δια χειρός Ανθοπωλείων Πετρίδη

http://kiposmesogeia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3498.html
Είναι πολλές φορές που θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. την αγάπη μας, το ευχαριστώ μας, την συγνώμη μας στους δικούς μας ανθρώπους. 

Τι πιο όμορφο να εκφράζεις όλα όσα νιώθεις  με ένα μπουκέτο λουλούδια;


Το δύσκολο είναι να επιλέξεις την ανθοδέσμη εκείνη που θα μπορεί να μεταδώσει  με το καλύτερο τρόπο όλα αυτά που αισθάνεσαι.



10000 Επισκέψεις ... Σας Ευχαριστούμε !

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι χάρη σε όλους εσάς οι επισκέψεις στο blog μας έφτασαν τις 10000!

'Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που με την παρουσία σας και την σταθερότητά σας μας δίνετε όρεξη και έναυσμα για να συνεχίσουμε την ενημέρωσή σας.

Με αφορμή λοιπόν την σημερινή επιτυχία, πολύ σύντομα θα σας έχουμε κάτι καινούργιο που αφορά υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή μας με σκοπό να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να δώσουμε λίγη ώθηση στα μαγαζιά και τους επιχειρηματίες της περιοχής. 

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι και δεν θα χάσετε!

Όσοι δεν το έχετε κάνει, συνδεθείτε μαζί μας είτε μέσω εγγραφής στο blog, είτε μέσω e-mail για να είσαστε οι πρώτοι που θα ενημερωθείτε και θα κερδίσετε! Φυσικά ακολουθήστε μας και μέσω του Google +

Πολύ σύντομα θα μάθετε περισσότερα και είμαι σίγουρος ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι!

Για τον Κήπο Στα Μεσόγεια

Τόνια & Κώστας

Το συνάχι δεν έχει εποχή! Αντιμετωπίστε το!

Το συνάχι δεν έχει εποχή! Αντιμετωπίστε το!
Το συνάχι και ο βήχας είναι από τις πιο συνηθισμένες μορφές ιώσεων των παιδιών, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν εποχή.
Το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα στο φάσμα των ιώσεων. Μην πανικοβάλλεστε με το πρώτο φτέρνισμα ή το εποχιακό συναχάκι.

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα….φυσικά!!!

Διατροφή
Τα πρώτα κρύα έφτασαν σαν απειλή για έναν αδύναμο οργανισμό.
Όταν νιώθεις πως κάτι σε γυροφέρνει, νιώθεις στον λαιμό σου μικρά αγκαθάκια και η μύτη σου τρέχει τότε να είσαι σίγουρος πως το γνωστό σε όλους μας ''κρυολόγημα'' σου χτύπησε την πόρτα!
Πολύ σημαντικό για όλους μας είναι να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από τυχόν ιούς που τις περισσότερες φορές  κάνουν την εμφάνισή τους στην αλλαγή κλίματος αλλά και της εποχής.
Μπορούμε λοιπόν με πολύ απλούς και φυσικούς  τρόπους να προστατέψουμε το ''αδύναμο'' μας ανοσοποιητικό σύστημα!

Χαρούμενη Χριστουγιεννιάτικη ατμόσφαιρα με ευχάριστη διακόσμηση

Είναι η εποχή του χρόνου που οι σκέψεις του καθενός τριγυρίζουν σιγά σιγά γύρω από την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ενδιαφέρουσες κατασκευές για βάσεις κεριών από ξεβρασμένα ξύλα

Θα έχετε παρατηρήσει ότι μας αρέσουν σε αυτό το blog όμορφες πρακτικές και οικονομικές ιδέες με ανακύκλωση υλικών για τις διακοσμήσεις μας. Σήμερα λοιπόν έχουμε για σας κάποιες ιδέες με ενδιαφέρουσες κατασκευές για βάσεις κεριών από ξεβρασμένα ξύλα. Πολύ όμορφα σαν ιδέα και για τις Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μας, αφού έρχονται Χριστούγεννα, αλλά και για ρουστίκ και πιο ρομαντικές παρεμβάσεις...


Δείτε πώς να Προσθέσετε Χαλιά σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας

Δεν θα αισθανθείτε ότι επίπλωση σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού θα είναι πλήρης χωρίς ένα χαλί, θα πρέπει να είστε απόλυτα προσεκτικοί με αυτό το συγκεκριμένο βήμα. Το σωστό χαλί μπορεί να διαμορφώσει εντελώς το χώρο και ίσως να είναι πολύ καλύτερος

15 Φοβερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με κλαδιά και κορμούς δέντρων

Κλαδιά και κορμοί δέντρων μετατρέψτε αυτό το εύκολα διαθέσιμο υλικό σε κομψά αξεσουάρ διακόσμησης.Απορείτε για το πως; 
Δείτε παρακάτω  15 φοβερά έργα για να πάρετε την απαραίτητη δημιουργική έμπνευση για να ξεκινήσετε.

Ένα ονειρεμένο δωμάτιο!

Υπάρχει ένα ιστολόγιο που πραγματικά με αφήνει άφωνη με τις ιδέες που προτείνει για παιδικά δωμάτια. Και επειδή είμαι μητέρα δύο κοριτσιών φυσικά το μάτι μου θα πέσει πάνω σε οτιδήποτε ροζ, φούξια, ρομαντικό, πριγκιπησένιο, νεραϊδένιο έχει να μας προτείνει το Design Dazzle Στην κυριολεξία έχει γίνει το αγαπημένο μου!!!!!

Σε μια από τις άπειρες αναρτήσεις του υπάρχει ένα πραγματικά ονειρεμένο δωμάτιο για οικογένειες με δύο κοριτσάκια, καλή ώρα σαν τη δική μου!!!!

Η καταπληκτική και γλυκιά εξοχική κρεβατοκάμαρα!

7 Μαγικά κρεβάτια σαν από παραμύθι

Έχετε ποτέ  ευχηθεί να ζούσατε σε ένα παραμύθι; Αν θα θέλατε να ζήσετε την πραγματική μαγεία στην καθημερινή ζωήτότε θα πρέπει να ζείτε με μια πιο παιχνιδιάρικη εμφάνιση σε ένα κόσμο γεμάτο με απαλά και ονειρικά χρώματα γεμάτο θαλπωρή.
Με Θέμα το παραμύθι αυτό το άρθρο είναι για όσους ονειρεύονται να ζήσουν σε ένα μαγευτικό κόσμο στην διακόσμηση του σπιτιού τουςΠαρακάτω θα δείτε 7 από πιο μαγευτικά κρεβάτια κατάλληλα για ένα παραμύθιΔεν θα με πείραζε να πέσω σε βαθύ ύπνο σε ένα από αυτάκαι να ξυπνήσω μόνο από τον τον πρίγκιπα των ονείρων μου ...

25 Απίθανες και μοντέρνες κατασκευές από παλιά καφάσια

Όπως έχουμε δει και σε παλαιότερο άρθρο μας, τα καφάσια είναι ένα καταπληκτικό υλικό για diy κατασκευές.Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει νέες απίθανες, μοντέρνες και πρωτότυπες ιδέες για να ενσωματώσετε παλιά καφάσια, κυρίως ξύλινα, στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Οι ιδέες όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, είναι άπειρες, όλες όμως λειτουργικές και πρακτικές.


Χρώμα της χρονιάς 2014

Ίσως έχετε ενημερωθεί είδη γι’αυτό, αλλά αν δεν το έχετε ήδη ακούσει, η Benjamin Moore έχει ανακοινώσει το  Χρώμα της χρονιάς για το 2014.  «Breath of Fresh Air» Το χρώμα είναι ένα υπέροχο φρέσκο ​​απαλό γαλάζιο του ουρανού.
Breathe of Fresh Air – Χρώμα της χρονιάς 2014

Δημιουργικές ιδέες για το στολισμό των χριστουγεννιάτικων φώτων

Για πολλούς ανθρώπους οι εορτές των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη τους εποχή του έτους. Οι δρόμοι και σπίτια καλύπτονται με χριστουγεννιάτικα φώτα και όλα είναι λαμπερά μέσα στο σκοτάδι. Πρέπει να είστε δημιουργικοί αν θέλετε να είναι πρωτότυπα τα χριστουγεννιάτικα φώτα στο σπίτι σας. Έχω συγκεντρώσει για εσάς μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα φώτα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιλαμβάνουν τα φώτα σε φιάλες, σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε έργα τέχνης  και πολλά άλλα. Απολαύστε το!

Οι καλύτερες ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου δέντρου


Τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου. Προσφέρει χαρά και ευθυμία σε όλους. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το βασικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σε κάθε σπίτι. Ακόμα κι αν δεν διακοσμήσετε το σπίτι σας για την περίοδο των Χριστουγέννων θα πρέπει να έχετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ούτως ή άλλως. Εάν έχετε ένα θα πρέπει να έχετε σίγουρα κάποια έμπνευση για την διακόσμηση του. Πριν πάτε για ψώνια για τα στολίδια δείτε εδώ πανέμορφες ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο δέντρο  που συγκεντρώσαμε για εσάς.

Ο πιο οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο σας!


 Όσο και να προσέχουμε, ό φούρνος λερώνεται και τα φαγητά μένουν μέσα και απανθρακώνονται σε κάθε ψήσιμο. Τα ειδικά προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο είναι βαριά χημικά και περιέχουν ουσίες που μπορούν ακόμα και να μείνουν στον φούρνο και να καταστρέψουν την γεύση του φαγητού μας. Δοκιμάσαμε λοιπόν, τρεις σπιτικούς διαφορετικούς τρόπους και τους εφαρμόσαμε στην ίδια επιφάνεια, για να δούμε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός. Για μια δίκαιη σύγκριση, χωρίσαμε το κάτω μέρος  του αρκετά βρώμικου φούρνου, σε τρία ίσα τμήματα και βάλαμε τα τρία καθαριστικά. Ξεκινώντας με την πιο αποτελεσματική μέθοδο, δείτε εδώ τα αποτελέσματά μας.

Νοέμβριος : Προετοιμάστε τα φυτά σας για τον Χειμώνα

Ο φετινός Νοέμβριος ακόμη καλά κρατεί ….αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι ο χειμώνας είναι πια πολύ κοντά. Αυτό το μήνα λοιπόν αρχίζουν να μειώνονται δραστικά οι δουλειές που μπορούμε να κάνουμε στον κήπο μας. Η βασική μας δουλειά είναι να αποτελειώσουμε τυχόν μεταφυτεύσεις, να καθαρίσουμε τον κήπο μας και τις γλάστρες μας και να προετοιμαστούμε για τους χειμερινούς μήνες. 

Πώς να βγάλετε χρήματα από το διαδίκτυο ΧΩΡΙΣ καμιά επένδυση

Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα φτερά μας?



Τι να σπείρετε τον Νοέμβριο



Θεωρητικά ο μήνας σποράς είναι ο Οκτώβρης καθώς η γη μαλακώνει από τις βροχές. Λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας όμως, η κατάλληλη περίοδος φέτος για σπορά φαίνεται να είναι ο Νοέμβριος αφού οι βροχές τώρα αρχίζουν. Αν θέλετε λοιπόν να ασχοληθείτε με τον κήπο σας και να καταναλώσετε τα δικά σας «βιολογικά προϊόντα» ο καιρός έφτασε. Δείτε τι λαχανικά να σπείρετε αυτήν την εποχή και πώς να περιποιηθείτε τον κήπο σας.

Πανέξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το γραφείο σας

Το γραφείο σας έχει γίνει μια στίβα από λογαριασμούς και βιβλία; Δείτε έξυπνους, οικονομικούς και σύγχρονους τρόπους για να διακοσμήσετε το γραφείο σας και να το κάνετε πιο λειτουργικό!

Ιδέες για όμορφες γλάστρες από παλιά αντικείμενα

Τα κεραμικά αποτελούν κλασική αξία στις γλάστρες. Σε ένα σύγχρονο σπίτι, όμως, τα χρωματιστά γλαστράκια μπορούν να αναδείξουν επίσης τα φυτά και την ομορφιά του κήπου σας. Σας πείσαμε; Αν όχι, σκεφτείτε επίσης ότι τα παρακάτω σχέδια, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας από παλιά, άχρηστα αντικείμενα!

Τα μεγαλύτερα λάθη στο καθάρισμα του σπιτιού

Διανύουμε περίοδο αναδιοργάνωσης στο σπίτι και ένα καλό καθάρισμα είναι ό,τι ακριβώς αυτό χρειάζεται πριν στρώσουμε χαλιά και αλλάξουμε διακόσμηση. Πριν, όμως, πιάσετε το σφουγγαρόπανο και τεντώσετε τα γάντια, δείτε τα συχνότερα λάθη που ακόμα και οι πιο καλές νοικοκυρές μπορεί να κάνουν αναφορικά με το καθάρισμα του σπιτιού.

Δες τι μπορείς να κάνεις με τα χεράκια σου!

Σήμερα σου παρουσιάζουμε μερικές έξυπνες διακοσμητικές ιδέες που αξίζει τον κόπο να θέσεις σε εφαρμογή εφόσον ο χώρος σου πληροί τις προϋποθέσεις!

Χιονονιφάδες με χαρτί και χρυσόσκονες

Ξέρουμε ότι αγαπάτε τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και όλες τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές οπότε προσπαθούμε να σκεφτούμε και να φτιάξουμε διάφορες κατασκευές για να έχετε να ασχολείστε και φέτος.

Φυσικά προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με απλά, φτηνά υλικά και εργαλεία που μπορείτε να βρείτε εύκολα ή έχετε γιατί πιστέψτε με το χόμπυ του crafting μόνο φτηνό δεν είναι.

3D Χριστουγεννιάτικος πίνακας με καραμέλες

Περιγραφή

Καραμελένιο δεντράκι με μεράκι!!! Χρειάζεται κάποιο χρόνο και υπομονή. Όσοι πιστοί...
3D Χριστουγεννιάτικος πίνακας με καραμέλες

Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Σήμερα θα φτιάξουμε πολύ απλές κατασκευούλες με απλά υλικά που όμως θα χαρίσουν μια γιορτινή νότα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.
Θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε κρίκους για τις πετσέτες των καλεσμένων σας και μετά να δημιουργήσετε ασορτί διακόσμηση στα ποτήρια του κρασιού και τα μαχαιροπήρουνα σας.
xmas table Διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Μοντέρνα διακόσμηση με Αφρικάνικες επιρροές

Φυσικά υλικάρουστίκόμορφες υφέςσχήματα και μοτίβα σε γήινους τόνους που συλλέγονται εδώ για να μας δείξουν πώς θα μπορούσε να ταιριάξει η σύγχρονη διακόσμηση με τις αφρικανικές επιρροές
Λατρεύω το ζεστό συναίσθημα που δημιουργούν σε αυτές τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Ζέστη: Πώς θα την κρατήσετε σπίτι... σας!

Πώς μπορεί να κρατήσει κανείς το σπίτι του ζεστό, τώρα που αρχίζουν τα κρύα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε πολυέξοδες λύσεις, όπως την τοποθέτηση διπλών τζαμιών ή μετατροπές στη μόνωση και άλλες εναλλακτικές λύσεις, που είναι μεν αποτελεσματικές αλλά... χρειάζεται κανείς να «βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη»; Απλές και φτηνές λύσεις για να... ζεστάνετε το κοκκαλάκι σας, όπως την κατέγραψε σε άρθρο του ο Tom Heyden για το BBC:

Πώς να δημιουργήσετε σε ένα χώρο μια ζεστή διακόσμηση με χρώματα.

Το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού σας, καθώς και η καθαριότητα του μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε. Εάν το σπίτι σας είναι τονισμένο με κάποιο ζεστό ντεκόρ, θα είναι ελκυστικότερο και για να σας καθώς και τους άλλους. Σίγουρα τώρα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο ντεκόρ;

Φτιάξε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις μέσα στις γιορτές κάποια φθαρμένα χειμωνιάτικα ρούχα και κουβέρτες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Θα περάσεις ευχάριστα την ώρα σου επιστρατεύοντας και τα παιδιά, που συνήθως τρελαίνονται για εύκολες, διασκεδαστικές χειροτεχνίες. Ανασκουμπώσου λοιπόν, γιατί το φετινό χριστουγεννιάτικο στεφάνι που θα διακοσμήσει το σπίτι σου μπορεί κάλλιστα να είναι ζεστό και πολύχρωμο.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 22 όμορφα σπίτια από παλιά κοντέινερ!

Τα Κοντέινερς είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, ώστε να αντέχουν τα μεγάλα φορτία και να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Υπάρχουν περίπου 17 εκατομμύρια από αυτά σε όλο...
τον κόσμο σήμερα. Άλλα μεταφέρουν υλικά, άλλα έχουν μετατραπεί σε αποθήκες ενώ αρκετά έχουν γίνει σπίτια που φιλοξενούν ανθρώπους.
Με 2,5 μέτρα ύψος, 2,5 μέτρα πλάτος και 6 ή και 12 μέτρα μήκος τα Κοντέινερς δεν έχουν πολύ χώρο εσωτερικά. Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές κτιρίων να δημιουργήσουν ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Δείτε στην συνέχεια 22 όμορφα σπίτια που έχουν κατασκευαστεί από μεταχειρισμένα κοντέινερς.

Τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να λέμε στο παιδί μας !!

Τα 10 συχνότερα πράγματα που λέμε λάθος στα παιδιά μας. 

Τι καταλαβαίνει ο παιδικός εγκέφαλος… τρόποι αντίδρασης και αντιμετώπισης ανάλογα με την κατάσταση!
diaforetiko.gr : 7b56290c84afd005b6f1646926454286 M 300x225 Τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να λέμε στο παιδί μας




Αντιμετωπίστε τις ραγάδες στο σώμα σας, με ένα σπιτικό λάδι για μασάζ, που θα σας δώσει τα αποτελέσματα που ψάχνατε!

Αντιμετώπισε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο φτιάχνοντας το δικό σου λάδι για μασάζ, ακολουθώντας αυτή την εύκολη αλλά αποτελεσματική συνταγή.

'Ονειρα γλυκά,όνειρα Χριστουγεννιάτικα!!

Δεν είμαι ικανοποιημένη ούτε φυσικά χαρούμενη για την δική μου παραγωγική ικανότητα των ρολογιών!!Πολλές οι υποχρεώσεις που έτρεχαν πριν από μένα και δεν τις προλάβαινα. 'Οσο δε , έβλεπα τις δικές σας ορολογοαναρτήσεις το άγχος μου θέριευε...και εξ' αιτίας αυτού δεν δούλεψα ήρεμα το μοναδικό ρολόι που με μεγάλη χαρά σκεπτόμουν να δημιουργήσω(ακόμη και όταν ήμουν στα κεραμίδια!!). Το αποτέλεσμα πάντως της δουλειάς μου δεν με ικανοποίησε όπως εξ αρχής το φανταζόμουν!! δεν έγινε το *άψογο* που ήθελα,ούτε έκανα περισσότερα ρολόγια την ουσιαστική βοήθεια που όφειλα να προσφέρω!!! Θα κάνω μία προσπάθεια για 1-2 ακόμη.Τέλος πάντων, έφθασα στο τέλος και ιδού το αποτέλεσμα...

Τι μπορείς να κάνεις με ένα ρολό ταπετσαρίας;

Τι μπορείς να κάνεις με ένα ρολό ταπετσαρίας; Πολλά πράγματα που δεν αφορούν τον τοίχο! Καθώς βγαίνει σε πολλά σχέδια και χρώματα μπορείς να ντύσει από έπιπλα μέχρι το καπέλο του φωτιστικού σου και να αλλάξεις όψη σε χρησιμοποιημένα αντικείμενα! Σού δίνουμε δημιουργικές ιδέες για το πώς να χρησιμοποιήσεις την ταπετσαρία μέσα στο σπίτι σου!

Πώς να κάνεις ένα λάχανο και μερικά πορτοκάλια διακοσμητικά είδη!

Μπορεί ένα λάχανο να γίνει βάζο και μερικά πορτοκάλια να μοιάζουν με τούρτα αναμμένη  Παρακάτω θα δεις βήμα-βήμα πώς να μετατρέψεις ένα λάχανο και μερικά πορτοκάλια σε βάζα!



Φέρε τη χειμερινή φύση σπίτι σου! Μοναδικές ιδέες διακόσμησης!



Η φύση είναι ο καλύτερος διακοσμητής και σου προσφέρει υλικά που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να δημιουργήσεις εξαιρετικές συνθέσεις διακόσμησης, ειδικά εποχιακής χωρίς να ξοδευτείς.


Δες τις ιδέες που σου προτείνουμε και εμπνεύσου!

Χρήσεις και ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν

Το σκόρδο είναι γνωστό για την έντονη μυρωδιά του, που σε κάποιους είναι αποκρουστική, αλλά έχει αποθεωθεί αρκετές φορές για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας, από την μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Δουλεύοντας από το σπίτι ....

Είναι ένα είδος εναλλακτικής εργασίας το οποίο έχει άνθιση στις χώρες του εξωτερικού. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, λόγω της οικονομικής κρίσης, να ανοίξουμε και εμείς τα φτερά μας, να ξεφύγουμε από τα όρια των συνόρων μας και να βρούμε τρόπους να βγάζουμε χρήματα πέραν της κλασσικής εργασίας / δουλειάς σε καθημερινή 8ωρης ... και (πλέον) βάσης βρίσκοντας περισσότερο χρόνο για μας και την οικογένειά μας αλλά και για να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν και που μας γεμίζουν αλλά και όχι μόνο ....
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.