Κήπος Στα Μεσόγεια: Τι μας προσφέρει ο καφές

18 Νοεμβρίου 2014

Τι μας προσφέρει ο καφές

Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με ένα φλιτζάνι καλού καφέ!
Μια γουλιά αρκεί για να πάρεις δύναμη και να ανταπεξέλθεις ευκολότερα στην καθημερινότητα. Μετά το λάδι, ο καφές είναι το προϊόν που διακινείται περισσότερο στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας μάθουμε λοιπόν τον καφέ, λίγο καλύτερα!

1. Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο· κάθε χρόνο καταναλώνονται 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ παγκοσμίως.

2. Η καφεΐνη αυξάνει την ικανότητα του εγκεφάλου να εστιάζει σε λέξεις που συνδέονται με θετικές σκέψεις, σε αντίθεση με τις λέξεις που συνδέονται με αρνητικές έννοιες. Έτσι, ο καφές σάς κάνει πραγματικά πιο χαρούμενους.

3. Απλά και μόνο το άρωμα του καφέ ενεργοποιεί εγκεφαλικά κύτταρα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της υπνηλίας.

4. Χρειάζονται περίπου 140 λίτρα νερό για την καλλιέργεια των κόκκων που θα χρησιμοποιηθούν για ένα μόνο φλιτζάνι καφέ!

5. Κατά την Οθωμανική περίοδο, ο νόμος επέτρεπε στις γυναίκες να χωρίσουν τον σύζυγό τους εάν εκείνος δεν φρόντιζε ώστε να υπάρχει καφές στο σπίτι.

6. Ο καφές cappuccino πήρε το όνομα του από το χαρακτηριστικό αφρόγαλα που θυμίζει το χρώμα της στολής που φορούν οι καθολικοί μοναχοί του Τάγματος των Καπουτσίνων.

7. Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες καφέ. Αναζητείστε εκείνες με πιστοποίηση Fairtrade (αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες εργασίας, διαβίωσης και εμπορίας είναι ιδιαίτερα καλές για τους καλλιεργητές).

8. Ένα καφεδάκι στα γρήγορα! Ο καφές είναι καλύτερο να καταναλώνεται φρεσκοκομμένος. Η μοναδική γεύση του είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης 900 γευστικών ενώσεων οι οποίες μετά από 15 λεπτά σταματούν να απελευθερώνονται στο νερό.Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.