Κήπος Στα Μεσόγεια: Το μπαχαρικό που προστατεύει από την άνοια

20 Νοεμβρίου 2014

Το μπαχαρικό που προστατεύει από την άνοια


Δείτε ποιο είναι το μπαχαρικό που προστατεύει από την άνοια
Προσθέστε ένα μόλις γραμμάριο στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες!
Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια, καθώς η λίστα με τα πιθανά οφέλη του ολοένα και εμπλουτίζεται.
Ερευνητές από την Αυστραλία διαπίστωσαν ότι ο κουρκουμάς (ή κιτρινόριζα), ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά μείγματα κάρυ, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της μνήμης σε άτομα με προ-διαβήτη ή άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν μελλοντικά άνοια.
Τα ευρήματα των ερευνητών είναι πολύ σημαντικά, δεδομένης της γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των δεικτών που αφορούν σε παθήσεις που μας προδιαθέτουν απέναντι στην εκδήλωση διαβήτη. Ο διαβήτης, με τη σειρά του, έχει συνδεθεί με την εκδήλωση διαφόρων μορφών άνοιας.
Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του κουρκουμά στη λεγόμενη λειτουργική μνήμη, η οποία αφορά στον καθημερινό σχεδιασμό, την επίλυση προβλημάτων και τη συλλογιστική σκέψη.
Η αξιολόγηση της λειτουργικής μνήμης μπορεί να προβλέψει τη νοητική κατάπτωση και την εκδήλωση της άνοιας στο μέλλον, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Mark Wahlqvist από το Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης.
Παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση έως και έξι ώρες μετά την κατανάλωση του μπαχαρικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποίησαν οι ερευνητές. Οι ευεργετικές ιδιότητες του μπαχαρικού οφείλονται σε ένα συστατικό που περιέχει, την κουρκουμίνη.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition.


Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.