Κήπος Στα Μεσόγεια: Κόκκινο κρασί: Ποια οφέλη του ΔΕΝ γνώριζες;

Κόκκινο κρασί: Ποια οφέλη του ΔΕΝ γνώριζες;


Yγιεινό, γευστικό και απολαυστικό…

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί είναι σίγουρα ευεργετικό για όλους μας.
Ποια είναι λοιπόν τα 8 οφέλη του κόκκινου κρασιού που αγαπάμε όλοι;





Αντικαταθλιπτικό: Μια έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν 1 ποτήρι κρασί ημερησίως έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Ωφέλιμο για την καρδιά: Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του κρασιού συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης , αυξάνοντας την ίδια στιγμή την παραγωγή της καλής χοληστερίνης, με αποτέλεσμα να μειώνετε κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.
Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση κόκκινου κρασιού, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αφού αυξάνει τα ποσοστά των καλών βακτηρίων στο στομάχι .

Απώλεια κιλών: Το κόκκινο κρασί περιέχει μια ουσία την πισεατανόλη η οποία έχει την μαγική ικανότητα να μπλοκάρει τα λιπώδη κύτταρα να αναπτυχθούν.

Καλύτερη μνήμη: Οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στο κόκκινο κρασί βελτιώνουν την μνήμη μας και μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης Alzheimer.

Ασπίδα κατά του καρκίνου: Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού δρα προστατευτικά και προληπτικά ενάντια σε πολλές μορφές καρκίνου. Αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή, στις κατεχίνες και στις τανίνες του κόκκινου κρασιού, ουσίες που ενεργούν σαν αντιοξειδωτικά σώματα εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα.

Σεξουαλική ζωή: Ερευνητές ισχυρίζονται ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών. Σύμφωνα με μελέτες, γυναίκες που κατανάλωναν ένα με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί ημερησίως πέτυχαν καλύτερες βαθμολογίες σε ερωτηματολόγια που εκτιμούσαν τη σεξουαλική δραστηριότητα και ευχαρίστηση!

Όραση: Το κόκκινο κρασί βελτιώνει την όραση, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου Wisconsin.

Πηγή:  i-secret

Το διαβάσαμε στο: http://eisygian.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.