Κήπος Στα Μεσόγεια: Ιουνίου 2014

Καρπούζι για την καρδιά, τον καρκίνο, τη δίαιτα και τη λίμπιντο



Το καρπούζι, Citrullus lanatus, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανήκει στην οικογένεια των βοτάνων Curcurbitaceae και είναι “ξαδέρφια” με το αγγούρι και την κολοκύθα. Υπάρχει από το 2.500 π.Χ και πράγματι αποτελείται από 92% νερό. Γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκτός από το να το καταναλώνουν σαν φρούτο, το μετέφεραν μαζί τους σε ναυτικές και άλλες αποστολές σαν αποθήκη νερού.

Τι αλλάζει στα δικαιώματα των καταναλωτών!

Τι αλλάζει στα δικαιώματα των καταναλωτών!
Στις 13.06.2014 τέθηκε σε ισχύ η νέα Οδηγία 2011/83/ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Ζ1-891(ΦΕΚ Β΄ 2144/30.08.2013) και οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται για συμβάσεις που θα συναφθούν από τις 13.06.2014.

Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου

Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου
Δεν είναι κάτι που τρώμε, αγγίζουμε ή αναπνέουμε, αλλά κάτι που κάνουμε καθημερινά και σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλεται να κάνουμε ή πληρωνόμαστε για να το κάνουμε.

Σπιρουλίνα: τι ακριβώς είναι και πόσο μας ωφελεί;


«Υπερτροφή» ή «τροφή του μέλλοντος» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που θα συναντήσετε για τη σπιρουλίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα… «πάνω» της. 
Ποια, όμως, είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας και σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή της;

Φτιάξτε μόνοι σας φορητό Air Condition … !


Ψάχνετε μια οικονομική λύση για να δροσίζεστε το καλοκαίρι; Μπορείτε να κατασκευάσετε ένα φορητό air condition, με απλά υλικά και πολύ καλά αποτελέσματα.

Μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνετε καθημερινά νερό με λεμόνι




Το εκπληκτικό λεμόνι! Ένα όπλο αποτοξίνωσης και αλκαλοποίησης του οργανισμού! 

Οι φυτικές ίνες καταπολεμούν το έμφραγμα.


Tροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα πρέπει να καταναλώνουν τα άτομα που έχουν επιβιώσει εμφράγματος, διότι η διατροφή αυτή συντελεί στην αποκατάσταση της υγείας τους και μειώνει το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Medical Journal.

Δείτε τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα προκαλούν καρκίνο


Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές :
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες.

Ο χυμός που καίει τα λίπη


Ο χυμός αυτός καίει το λίπος καθώς είναι εξαιρετικά ενεργειακός και ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Ο χυμός καίει το λίπος εκεί που το συσσωρεύουμε. Αν εσύ συσσωρεύεις το λίπος στην κοιλιά, θα κάψεις λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σπιτικό σπρέι για ψύλλους, σκνίπες, τσιμπούρια στα ζώα

Photo courtesy of www.anastasiav.com


Γιατί να αγοράζουμε ακριβά φαρμακευτικά αντιπαρασιτικά προϊόντα, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα οικολογικό σπιτικό σκεύασμα, και μάλιστα με ελάχιστο κόστος; Κατάλληλο για σκύλους & γάτες.

7 μπαχαρικά – σύμμαχοι της υγείας μας


7 μπαχαρικά – σύμμαχοι της υγείας μας
 Τα μπαχαρικά είναι σημαντικά για τη μαγειρική μας, μιας και δίνουν γεύση και άρωμα στα φαγητά μας. Δεν είναι απαραίτητα, όμως, μόνο στις συνταγές μας, αφού έχει αποδειχθεί πως η σημασία τους για το ανοσοποιητικό σύστημα είναι μεγάλη. 

Πως να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπό σας


Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες ξοδεύουν πολλά χρήματα για καλλυντικά και άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Δυστυχώς τα περισσότερα απ’ αυτά τα καλλυντικά σκευάσματα δεν είναι ότι πιο αποτελεσματικό και έχουν υπέρμετρες τιμές.

11 συνήθειες για μια υγιή ζωή


Η ζωή μας είναι καθημερινά γεμάτη από στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την καλή ψυχολογική μας κατάσταση. Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις, αλλά οι συνήθειες που υιοθετούμε μπορούν να μας βοηθήσουν αποτελεσματικά να απολαύσουμε μια καλύτερη ζωή. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών



Τα αρωματικά φυτά στην Ελλάδα κατέχουν μια περίοπτη θέση στην φαρμακευτική από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Αλλά αυτό που τα κάνει τόσο πολύτιμα είναι η ποιότητα των αιθέριων ελαίων που περιέχουν, και σε αυτό, το υπέροχο κλίμα της χώρας μας, συναινεί στην άριστη ποιότητα και ποσότητα.

Tα top 10 βότανα του κόσμου



Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ακόμη για διάφορες ενδείξεις, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική και τις παραδόσεις κάθε λαού και κάθε περιοχής. Ακριβώς επειδή πολλά από αυτά έχουν φανεί πολύ αποτελεσματικά, οι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί αρκετά με την ανάλυση των δραστικών τους ουσιών, αλλά και των χρήσεών τους.

Τροφές που λευκαίνουν τα δόντια


Το λευκό και λαμπερό χαμόγελο θεωρείται για πολλούς ο καθρέφτης του προσώπου.
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.