Κήπος Στα Μεσόγεια: Σεπτεμβρίου 2014

Διακοσμητικά μαξιλάρια από χαλάκια και κουρελούδες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές αυθεντικές μικρές κουρελούδες φτιαγμένες στον αργαλείο, αλλά μόνο αν σας εξυπηρετεί το μέγεθος τους γιατί είναι κρίμα να τις "καταστρέψετε" κόβοντάς τες ή τα μικρά χαλάκια - κουρελούδες που θα βρείτε ακόμη και στα καταστήματα "1 Euro shop" αλλά και σε λαϊκές αγορές, παζάρια κλπ.

Βιοδυναμικό ημερολόγιο Οκτωβρίου

Βιοδυναμικό ημερολόγιο Οκτωβρίου 2014
Βιοδυναμικό ημερολόγιο σποράς - φυτέματος Οκτώβρης 2014

Συμβουλές για περισσότερο χώρο και ομορφιά για μικρά μπαλκόνια


Εμείς οι άνθρωποι της πόλης έχουν μερικές φορές την ανάγκη για λίγο καθαρό αέρα

Συχνά δεν έχουμε ούτε κήπο ούτε βεράνταΚάποιοι από εσάς ίσως έχουν ένα μπαλκόνι, το οποίο μπορεί σε πολλά μέρη, να μη έχει καθόλου ευρύχωρη επιφάνεια

Τα περισσότερα μπαλκόνια της πόλης είναι  λίγο μικρά 

Αλλά καλύτερα από το τίποταΑκόμη και ένα μίνι-μπαλκόνι, μπορεί να είναι εξαιρετικό 

Κηπουρική τον Σεπτέμβριο: Τι να φυτέψω;

Το Φθινόπωρο τα λουλούδια σταματούν να ανθίζουν. Τα φύλλα πέφτουν, το γρασίδι παγώνει και ο παγωμένος βοριάς λυγίζει τα γυμνά κλαδιά των δέντρων.

Αντικαταστήστε τα φυλλοβόλα φυτά σας με ανθεκτικά χρυσάνθεμα και πανσέδες, δημιουργήστε ευωδιαστούς λαχανόκηπους που θα ενισχύσουν τα φαγητά σας και επενδύστε σε βολβούς για πλούσια ανθοφορία την Άνοιξη.


Βιοδυναμικό ημερολόγιο Σεπτεμβρίου

Βιοδυναμικό ημερολόγιο Σεπτέμβριος 2014
Βιοδυναμικό ημερολόγιο Σεπτεμβρίου 2014

Μορφές Λαχανοκομικών Εκμεταλλεύσεων


Οι διάφορες μορφές καλλιέργειας των λαχανικών,μερικές των οποίων είναι αποτέλεσμα οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων παρουσιάζονται σε συντομία παρακάτω: 
 

Πως να συντηρήσετε τα μυρωδικά βότανα για μεγάλο διάστημα



Τα αρωματικά φυτά μπορούν να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ξήρανσης, της ψύξης και της συντήρησής τους σε λάδι.
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.