Κήπος Στα Μεσόγεια: Γλιτώνουν από τήρηση λογιστικών βιβλίων όσοι έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώ

Γλιτώνουν από τήρηση λογιστικών βιβλίων όσοι έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώ


Γλιτώνουν από τήρηση λογιστικών βιβλίων όσοι έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώΆργησε , αλλά έγινε! Ο γολγοθάς του ΦΠΑ αλλά και της φορο-γραφειοκρατίας που έχει ως αποτέλεσμα οι λογιστές να έχουν περισσότερη δουλεία σε μια επιχείρηση απ ότι έχει η ίδια η επιχείρηση παίρνει τέλος . 
Όσες μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώ και απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ γλιτώνουν από τις αρχές του 2015 και εφεξής και από την υποχρέωση ενημέρωσης των βιβλίων τους. Η ίδια απαλλαγή προβλέπεται υπό προϋποθέσεις και για τους αγρότες, όπως και για σειρά μικροπωλητών και πλανόδιους πωλητές λαχείων.

Στο πλαίσιο της απλοποίησης του συστήματος έκδοσης στοιχείων και τήρησης βιβλίων, ο νόμος πλέον δίνει τη δυνατότητα σε σειρά επαγγελματιών να μην ενημερώνουν μήνα μήνα τα λογιστικά τους βιβλία, όπως έπρεπε να κάνουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2014.

Ποιους αφορά

– Μικρές επιχειρήσεις µε τζίρο έως 10.000 ευρώ.

 Εξαιρούνται οι εκμεταλλευτές ταξί, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης.

– Αγρότες – φυσικά πρόσωπα. 

Όσοι αγρότες υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ διότι την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα άνω των 10.000 ευρώ ή έλαβαν επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ, μπορούν να γλιτώσουν την τήρηση βιβλίων εφόσον συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις: τα ακαθάριστα έσοδά τους είναι χαμηλότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων και τα λογιστικά στοιχεία (τιμολόγια, αποδείξεις) τηρούνται με πληρότητα ώστε να εκπληρώνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις και να διευκολύνεται ο έλεγχος.

– Πλανόδιοι λιανοπωλητές.

Η απαλλαγή αφορά πλανόδιους λιανοπωλητές λαχείων αλλά και όσους πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες σε σταθερά σημεία έπειτα από άδεια των αρμόδιων υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρονται πωλητές κουλουριών, ψημένων καλαμποκιών, κάστανων, ξηρών καρπών κ.λπ. Εξαιρούνται πωλητές σε λαϊκές αγορές και παζάρια. Απαλλαγή από την ενημέρωση βιβλίων προβλέπεται και για όσους εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς κατ’ αποκοπή καταβολής ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.