Κήπος Στα Μεσόγεια: Ενισχύσετε την αντικαρκινική δράση των λαχανικών κατά 9 φορές

20 Απριλίου 2015

Ενισχύσετε την αντικαρκινική δράση των λαχανικών κατά 9 φορές


Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την προστατευτική δράση των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που παίρνετε από τα λαχανικά με ένα απλό τρικ!

Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Περντιού διαπίστωσαν ότι είναι δυνατό να ενισχυθεί η επίδραση των καροτενοειδών, μιας ομάδας χρωστικών που βρίσκονται σε κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως η τομάτα και το καρότο, έως και κατά εννέα φορές.

Τα καροτενοειδή είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες κι έτσι μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό μας από την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης που εκπόνησαν οι ερευνητές, ζητήθηκε από 16 υγιείς νεαρούς άνδρες να καταναλώσουν τρία διαφορετικά είδη σαλάτας. Η μία από αυτές δεν περιείχε αβγό, η δεύτερη περιείχε ενάμισι χτυπημένο αβγό (κρόκο και ασπράδι) και η τρίτη τρία χτυπημένα αβγά (κρόκο και ασπράδι). Η σαλάτα περιείχε επίσης τομάτα, τριμμένο καρότο, σπανάκι, μαρούλι και Goji berry.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απορρόφηση καροτενοειδών έπειτα από την κατανάλωση της σαλάτας με τα τρία αβγά ήταν από τρεις έως εννέα φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα άλλα δύο είδη.

Μερικά από τα καροτενοειδή που βρίσκονται στα λαχανικά που περιείχε η σαλάτα είναι η βήτα-καροτίνη, η άλφα-καροτίνη, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βρίσκονται επίσης στον κρόκο του αβγού. Διαπιστώθηκε ότι τρία ολόκληρα αβγά (κρόκος και ασπράδι) παρείχαν το 10% της συνολικής ποσότητας λουτεΐνης και το 14% της συνολικής ποσότητας ζεαξανθίνης. Οι άλλοι τρεις τύποι καροτενοειδών προέρχονταν αποκλειστικά από τα λαχανικά που περιείχε η σαλάτα.

H βήτα-καροτίνη είναι η ουσία που δίνει στο καρότο το χαρακτηριστικό του χρώμα. Μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της καλής όρασης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μελέτες έχουν υποδείξει επίσης ότι το λυκοπένιο, η κόκκινη χρωστική της τομάτας, μπορεί να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου στον πνεύμονα, τον προστάτη και το στομάχι.

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, με τη σειρά τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών.

Βάλτε λοιπόν άφοβα το αβγό στη σαλάτα σας ώστε να δώσετε στα λαχανικά σας μια ευεργετική... τόνωση!


Το διαβάσαμε στο: http://thesecretrealtruth.blogspot.com 
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.