Κήπος Στα Μεσόγεια: Δελτίου Τύπου Δήμου Λαυρεωτικής

Δελτίου Τύπου Δήμου Λαυρεωτικής


Ομοσπονδία Εξωραϊστικών & Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής με την επωνυμία:
«ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ»
Πανόραμα Θορικού, Δήμος Λαυρεωτικής, ΤΘ 8501, ΤΚ 19001

Πανόραμα, 30/04/2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Σάββατο 25/4/2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ στο χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού  Λαυρίου. Η συζήτηση  έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας και αφορούσε τη παρακάτω λίστα με  αιτήματα που είχαν ήδη κατατεθεί από την Ομοσπονδία.



Προς συζήτηση αιτήματα:



Περιορισμός  των βυτιοφόρων που αδειάζουν βοθρολύματα μόνο σ’ αυτά που προέρχονται από το Δήμο Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, διενεργώντας λεπτομερή έλεγχο στα προσκομιζόμενα Δελτία Αποστολής ως προς το περιεχόμενο και την προέλευση.
Δέσμευση εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ για την τοποθέτηση ειδικών στομίων κατά την εκκένωση των βυτιοφόρων οχημάτων ώστε να μην εκπέμπεται δυσοσμία η οποία ταλαιπωρεί τους οικισμούς μας.
Λειτουργία ηλεκτρονικής μπάρας εισόδου προς έλεγχο και καταγραφή των εισερχομένων βυτίων.
Προσθήκη συστήματος απόσμησης σε όλες τις φάσεις επεξεργασίας των λυμάτων για περαιτέρω περιορισμό της δυσοσμίας. Κατασκευή
θόλου για την κάλυψη των δεξαμενών επεξεργασίας  των λημμάτων όπως έχει δεσμευτεί  ο Δήμαρχος στις πρόσφατες συναντήσεις μας. 
Παροχή δυνατότητας λήψης πέντε (5) δείγματα  ανά έτος, από τα φρεάτια σε μέρες και ώρες επιλογής της Ομοσπονδίας με παρουσία εκπροσώπου της Διοίκησης του βιολογικού και εξέταση των δειγμάτων από πιστοποιημένα εργαστήρια της επιλογής μας.  Το κόστος του εργαστηρίου θα αναλαμβάνεται από τη ΔΕΥΑΤΗΛ.
Δυνατότητα επίσκεψης μας στις εγκαταστάσεις του βιολογικού με εξειδικευμένα άτομα για ανταλλαγή απόψεων για τη συντήρηση και γενικότερη λειτουργία των εγκαταστάσεων.
Ανάληψη από μέρος της Δήμου Λαυρεωτικής  πρωτοβουλίας για τη διενέργεια άμεσων συζητήσεων με τη ΔΕΗ και DOW προκειμένου να διευκρινισθούν οι τρόποι λειτουργίας των βιολογικών μονάδων που διαθέτουν.
Άμεση απομάκρυνση της εκάστοτε παραγόμενης λυματολάσπης από το χώρο του βιολογικού.
 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ Κος Σταύρος Κρητικός δήλωσε κατ΄ αρχήν ότι είναι θετικός σε όλα τα αιτήματα επισημαίνοντας ότι τα τρία πρώτα εξ αυτών έχουν ήδη δρομολογηθεί και στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τα υπόλοιπα  με γνώμονα πάντα την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού και κυρίως της  εξάλειψης της δυσοσμίας.  Επίσης εξέφρασε  την πρόθεση του να εξεταστούν τρόποι  βοήθειας, όπως διάθεση βυτιοφόρου και αποφρακτικού, στους  οικισμούς  που συνορεύουν με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού .
            Ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και επιτόπια συζήτηση για επιμέρους θέματα.
            Τέλος ανανεώθηκε το ραντεβού στις προσεχείς ημέρες ώστε με τη παρουσία και του Δημάρχου κ Δημήτρη Λουκά να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των βελτιώσεων για την καλύτερη λειτουργία του βιολογικού.
        
Θα  υπάρχει συνεχή ενημέρωση για  τη πορεία  του χρονοδιαγράμματος και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων  με γνώμονα πάντα τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των οικισμών.
 
           
Για το Δ.Σ.
                 Ο                                                                                Ο               
         Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας
       Ν. Φρατζέσκος                                                        Μ.Ναυπλιώτης

diasyllogiko.lavreotikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.