Κήπος Στα Μεσόγεια: Ανδρέας Καρέλιας: Μοίρασε 2,85 εκ. ευρώ μπόνους στους εργαζόμενους

Ανδρέας Καρέλιας: Μοίρασε 2,85 εκ. ευρώ μπόνους στους εργαζόμενους


Ανδρέας Καρέλιας: ΑΥΤΟΣ είναι επιχειρηματίας – Μοίρασε 2,85 εκ. ευρώ μπόνους στους εργαζόμενους, στην Ελλάδα της κρίσης!!


Επίδομα γαλοπούλας 200 ευρώ, επίδομα παρουσίας 800 ευρώ, οικονομική ενίσχυση από 700 – 2.400 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Οχι στο Ντουμπάι, στην Ελλάδα της κρίσης…

Και το 2014, η καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα. Κάθε Έλληνας θα ήθελε να εργάζεται σε αυτή την εταιρεία, που εν μέσω κρίσης, μοίρασε ως μπόνους τους υπαλλήλους της 2.85 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας κατά 300.000 ευρώ περίπου το ποσό σε σχέση με πέρυσι.

Τι κι αν κάποιοι πριν από 14 χρόνια περίπου, μιλούσαν για σοβαρούς κλυδωνισμούς στην εταιρεία, όταν διεκόπη η συνεργασία της με την Japan Tobacco International, για την παραγωγή των τσιγάρων Camel. Τελικά αποδείχθηκε κίνηση-ματ, καθώς η εταιρία, επιμένοντας… ελληνικά, επέλεξε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων σημάτων της ελληνικής καπνοβιομηχανίας, και κατόρθωσε να αναδείξει ως βασικό παίκτη της αγοράς το «Καρέλια χρυσή κασετίνα» που ως τότε δεν ήταν δημοφιλής.



Από το 2000 λοιπόν κατάφερε να… υπερτετραπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, από 147 εκατ. ευρώ σε 630 εκατ. ευρώ το 2012 και σε 720 εκ. ευρώ το 2013.

Όμως, πώς ξεκίνησε ο όμιλος ΚΑΡΕΛΙΑ;


Η ιστορία της τοπικής επιχείρησης που έγινε κολοσσός


Η ιστορία της καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ ξεκινά το 1888 στην Καλαμάτα, όταν ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο, ιδρύουν μια καπνεμπορική επιχείρηση και προμηθεύουν την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά με καπνό. Ο καπνός-καθώς η Μεσσηνία δεν είναι καπνοπαραγωγική περιοχή – έρχεται με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία.

Κατά τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας της, οι δραστηριότητες της επιχείρησης ήταν κυρίως τοπικές, μέχρι τη στιγμή που το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον της χώρας σταθεροποιήθηκε, επιτρέποντας στην ΚΑΡΕΛΙΑ να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.


Ο Γιώργος Καρέλιας απέκτησε οκτώ παιδιά, 4 γιους και 4 κόρες. Αργότερα, οι γιοί του Ανδρέας, Κωνσταντίνος,Ιωάννης και Ευστάθιος ασχολούνται με την επιχείρηση. Το 1916, ο γιος του Ανδρέας Καρέλιας, αγοράζει την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή. Τη δεκαετία του 1930, η καπνοβιομηχανία «Καρέλια Α.Ε.» είναι πασίγνωστη στην Πελοπόννησο, σχεδόν άγνωστη όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 1929, η επιχείρηση συγκαταλέγεται μεταξύ των 29 πρώτων ελληνικών βιομηχανιών και 20 χρόνια αργότερα βρίσκεται στη 12η θέση. Από το 1950 μέχρι σήμερα, πολλά ήταν τα σήματα της ΚΑΡΕΛΙΑ που αναδείχθηκαν σε ιδιαιτέρως δημοφιλή, εξασφαλίζοντας ευρύ δίκτυο διανομής και σημαντικό μερίδιο αγοράς σε πανελλαδικό επίπεδο.
Το 2007, το γραφείο στην Βουλγαρία αναβαθμίστηκε σε εισαγωγική εμπορική εταιρεία με την επωνυμία Karelia Bulgaria EOOD. Το 2008, η ΚΑΡΕΛΙΑ ίδρυσε μια θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία, την Karelia Tutun ve Ticaret A.S. Την ίδια χρονιά, η ΚΑΡΕΛΙΑ απέκτησε από την Altadis S.A., το σήμα πούρων Backwoods, ειδικά για την ελληνική αγορά και τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών της χώρας.


Η ελληνική εταιρεία πρότυπο


Σήμερα, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της Ελλάδας και, ταυτόχρονα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες καπνοβιομηχανίες του κόσμου. Κατέχει το 0,32% της παγκόσμιας κατανάλωσης με παρουσία σε 70 και πλέον χώρες του κόσμου (στη Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, αλλά και στην Άπω Ανατολή).

Πάνω από 80% της συνολικής παραγωγής της διανέμεται σε περίπου 65 χώρες του εξωτερικού και έχει εδραιώσει ισχυρή παρουσία στο διεθνή χώρο και στην Ελλάδα. Είναι ο πρώτος εξαγωγέας καπνικών προϊόντων με συνολικές πωλήσεις του ομίλου 720 εκ. Ευρώ και κέρδη (προ φόρων) ύψους 60.98 εκ. ευρώ. Το 2013, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού του ομίλου ανήλθε σε 534 άτομα, αύξηση 7,4% σε σχέση με το 2012.


Το 2014, η πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της εταιρείας

Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, απολύουν εργαζομένους ή καθυστερούν να τους πληρώσουν λόγω κρίσης, ή… χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόφαση, η «Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑΣ» και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας, ανακοίνωσε την χορήγηση περισσότερων από 2,8 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή μπόνους, προς τους εργαζομένους.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Καρέλιας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στους υπαλλήλους του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, τους ενημέρωσε ότι παρόλο που υπήρξε πτώση των πωλήσεων, το 2014 ήταν η πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της εταιρείας.


Μεταξύ άλλων δήλωσε:


«Η χρονιά που σε λίγο μας αφήνει μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία. Από την μια, η σχετική ικανοποίηση ότι η χρονιά που φεύγει κύλησε αρκετά ομαλά και μάλιστα αναλογιζόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες, μέσα και έξω από την χώρα, θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας και αναφέρομαι στην αβεβαιότητα στην οποία μπαίνει πάλι η χώρα μας»

«Είχα τονίσει πέρσι ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2013 θα ήταν δύσκολο να επαναληφθούν και μάλιστα τόσο γρήγορα. Και αυτό διότι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες πάντα θα υπάρξουν και χρονιές με πρόσθετες δυσκολίες, αναποδιές, ειδικές συνθήκες όπου χρειάζεται να αντιμετωπιστούν νέα και πρωτόγνωρα προβλήματα και δεν αναφέρομαι μόνον στην μεγάλη κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την χώρα μας. Παρόλα αυτά όμως, η Εταιρεία μας για μία ακόμη φορά κατάφερε να πετύχει αρκετούς από τους στόχους της και, παρά την πτώση των πωλήσεων, η οποία βεβαίως μας δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για νέα ανάληψη δράσεων, εν τούτοις καταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας, τόσο λόγω δικών μας ενεργειών όσο και λόγω εξωγενών παραγόντων στους οποίους θα αναφερθώ στην συνέχεια».

«Στην τελευταία και μόνο πενταετία, στην Ελλάδα, φθάσαμε στο σημείο το ένα στα πέντε τσιγάρα που καπνίζονται να είναι λαθραίο. Ενδεχομένως να έχετε δει την προσπάθεια που κάνουμε, από κοινού όλες οι καπνοβιομηχανίες, ώστε να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για τις ολέθριες συνέπειες αυτού του φαινομένου, τόσο στην υγεία του όσο και στην οικονομία της χώρας. Αλλά όταν με την παραμικρή ευκαιρία, ο πρώτος στόχος πρόσθετης φορολόγησης είναι τα νομίμως κυκλοφορούντα τσιγάρα, από την όποια κυβέρνηση, τρόικα, και εγώ δεν ξέρω ποιόν άλλον, τότε λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε».


Τα… ιλιγγιώδη μπόνους


1. Το επίδομα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800.00. Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.

3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.300,00.

4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.

5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014.

6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 700,00.

7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00.

8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00.

9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.450,00.

10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.200,00.

11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.400,00.
Επίσης:

12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.

13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.

14. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι 800,00 ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις.

15. Τέλος, από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μικτό μηνιαίο μισθό μέχρι 2.800 ευρώ θα πάρουν αύξηση 100,00 ευρώ μικτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.