Κήπος Στα Μεσόγεια: Κεράκια από λεμόνι και λεβάντα

Κεράκια από λεμόνι και λεβάντα



Έχουμε μια φανταστική πρόταση!  Μπορείς να φτιάξεις κεράκια από λεμόνια και λεβάντα σε μόλις 15 λεπτά!!!  Μια πράγματι πολύ εύκολη δημιουργία που θα σε ενθουσιάσει.  Δες πώς....
Εμείς αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε λεμονόκουπες με αιθέριο έλαιο λεβάντας γιατί είναι μία από τις αγαπημένες μας μυρωδιές.  Το άρωμά τους δημιουργεί μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.
Αυτά τα κεράκια είναι υπέροχα για να διακοσμήσουν το κέντρο του τραπεζιού μας.








Συστατικά :
Ένα γυάλινο βαζάκι (mason jar)  που να μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων
Κερί
Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Ξερή λεβάντα
2 λεμόνια
φιτίλια κεριών
Μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εργαλεία:
Ένα γυάλινο δοχείο mason jar
Ένα μαχαίρι – ή κουτάλι
Ένα ραβδάκι για ανακάτεμα
Κόψε κατά μήκος το λεμόνι για να δημιουργήσεις δυο μισά.  Αφαίρεσε  με προσοχή τον εσωτερικό πολτό. Αν δεν τα καταφέρνεις καλά  με το μαχαίρι, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι.....
Τώρα που βγήκε  το εσωτερικό του λεμονιού – ( λεμονάδα κανείς;;;)  ξεκινάς  να φτιάχνεις  τα κεράκια σου.
Ρίξε περίπου ένα φλιτζάνι κερί μέσα στο γυάλινο δοχείο mason jar και βάλε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 περίπου λεπτά. Ίσως χρειαστεί να το ανακατέψεις ενδιάμεσα. Πρόσθεσε  ξερή λεβάντα, αιθέριο έλαιο λεβάντας και μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (όλα στην  ποσότητα που επιθυμείς). Ανακάτεψε όλα τα συστατικά μαζί.
Σημείωση :  Το υγρό δεν θα πάρει μωβ χρώμα, αλλά μια απόχρωση μωβ μόλις γίνει το κερί.
Βύθισε το φιτίλι κεριού στο μέσο της αδειασμένης λεμονόκουπας και ρίξε σιγά-σιγά με προσοχή το λιωμένο κερί.
Άφησε  τα στην άκρη να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν.
Ανακάλυψε  και άλλα φρούτα που μπορούν να μετατραπούν σε κεράκια, όπως πορτοκάλια και συνδύασε  τα  με άλλα αιθέρια έλαια της επιλογής σου.
Τώρα έχουν μία απαλή μωβ απόχρωση, τόσο ανοιξιάτικη.  Ώρα να τα ανάψεις!  Αυτά τα κεράκια είναι ιδανικά για την άνοιξη και το Πάσχα.  Με αυτά τα παστέλ χρώματα  θα ταιριάξουν απόλυτα με τα πασχαλινά αυγά σου.  Δίκιο δεν έχουμε?
Tip :   Είναι ιδανικά επίσης  για  να χρησιμοποιηθούν και ως φυσικό αντικουνουπικό.
Πηγές φωτογραφικού υλικού:brit.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.