Κήπος Στα Μεσόγεια: 'Ενα παραμυθένιο χωριό!

'Ενα παραμυθένιο χωριό!

k2_items_src_c117827dcb434d781be62e3d9512c6d2 Ένα χωριό βγαλμένο από τα παραμύθια...

Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για σκηνικό Χολιγουντιανής ταινίας εποχής ή για το Χόγκσμιντ, το μαγικό χωριό του Χάρι Πότερ, κάπου στην αγγλική επαρχία, κάνεις λάθος. Το Bibury είναι αληθινό χωριό και χαρακτηρίζεται ως το ωραιότερο χωριό της Αγγλίας. Και όχι άδικα, όπως μπορείς να διαπιστώσεις…
Βρίσκεται στην Κεντρική Αγγλία, στην επαρχία του Γκλούστερσαιρ και χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.
Το μεσαιωνικό στυλ είναι εμφανές στα σπίτια του. Τα πρώτα από αυτά χτίστηκαν από την Αγγλικανική Εκκλησία για εγκαταστάσεις επεξεργασίας μαλλιού από ένα τοπικό μοναστήρι, και σιγά σιγά εξελίχθηκαν σε χωριό. Το πιο απίθανο, όμως, είναι ότι έχει διατηρηθεί στο ακέραιο, γυρίζοντας τον επισκέπτη πολλούς αιώνες πίσω στο χρόνο.
02 1117 vllg
Αρκεί να περπατήσεις τον κεντρικό δρόμο, την Arlington Row, για να μείνεις άφωνη από τα παραμυθένια πέτρινα σπίτια, το ατελείωτο πράσινο που περιβάλλει κάθε γωνιά και την αίσθηση μίας άλλης εποχής, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει.
03 1117 vllg
Το Bibury διασχίζει ο ποταμός Coln, στις όχθες του οποίου μπορείς να απολαύσεις έναν ιδανικό περίπατο, διασχίζοντας τα πέτρινα γεφυράκια και ξαποσταίνοντας στα παγκάκια κατά μήκος του, με κύκνους να πλέουν στα νερά του, και πρόβατα να βόσκουν στα γύρω λιβάδια.
04 1117 vllg
Κι αν το παραβρίσκεις βουκολικό, είναι ακριβώς γατί η φύση οργιάζει, χωρίς καμία μεταφορική σημασία. Το πράσινο κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις του, και δημιουργεί ένα παραδεισένιο τοπίο, γαλήνιο και ήρεμο, για τους μόνιμους κατοίκους, που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν μαγεμένοι ξανά και ξανά.
05 1117 vllg
Κι επειδή μίλησα για Χόλιγουντ προηγουμένως, μην νομίζεις ότι δεν έχει ανακαλύψει το Bibury. «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» και η «Αστρόσκονη» έχουν γυριστεί στους δρόμους του. Ξαναδείτε τις και θα το αναγνωρίσετε αμέσως!
06 1117 vllg
Ακόμη και για τα παιδιά της πόλης, δεν νομίζω αυτές οι εικόνες να αφήσουν καμιά σας ασυγκίνητη. Και στοιχηματίζω ότι θα θέλατε όσο τίποτα να μένατε σε ένα από αυτά τα πετρόχτιστα σπιτάκια, μέσα στη φύση της αγγλικής επαρχίας. Έστω και σε ένα δωμάτιο μόνο… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.