Κήπος Στα Μεσόγεια: Κατασκευές: Κρεμαστό καδράκι από πηλό

24 Οκτωβρίου 2015

Κατασκευές: Κρεμαστό καδράκι από πηλό

Φτιάξτε ένα όμορφο καδράκι από πηλό, μια κατασκευή που θα στολίσει τους τοίχους του παιδικού δωματίου, αλλά είναι και ένα πολύ ωραίο δώρο.

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

Υλικά

• Πηλός

• 1 ποτήρι
• 1 φορμάκι (κουπ-πατ)
• Τέμπερες
• Βερνίκι
• Πινέλο
• 1 καλαμάκι
• Σπάγκος


Διαλέξτε ένα φορμάκι ή όπως λέγεται αλλιώς κουπ-πατ με το σχέδιο που σας αρέσει. Είναι τα γνωστά μεταλλικά ή πλαστικά φορμάκια που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, αλλά μπορείτε να βρείτε και σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνία. Εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε ένα δελφίνι. Το ποτήρι που θα διαλέξετε θα πρέπει να έχει τόση διάμετρο, ώστε να δίνει έναν κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το φορμάκι που διαλέξατε. 


1. Απλώστε τον πηλό ώστε να σχηματιστεί μια επίπεδη επιφάνεια με πάχος περίπου μισό εκατοστό.2. Πατήστε πάνω το ποτήρι, και αφαιρέστε τον πηλό που περισσεύει. Έτσι έχετε ένα κομμάτι από πηλό σε σχήμα κύκλου.3. Πατήστε το φορμάκι λίγο πάνω στον πηλό, ώστε να σχηματιστεί ανάγλυφα το περίγραμμα του σχεδίου. Όμως, προσέξτε να μην το πατήσετε πολύ, για να μην κοπεί ο πηλός.4. Με το καλαμάκι ανοίξτε δύο τρύπες στο πάνω μέρος. Τώρα θα πρέπει να αφήσετε τον πηλό να στεγνώσει, εάν στεγνώνει μόνος του ή να τον ψήσετε. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες στη συσκευασία. Εάν στεγνώνει μόνος του θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες.5. Αφού ο πηλός έχει ξεραθεί, χρησιμοποιήστε τέμπερες για να χρωματίσετε το σχέδιο.6. Αφού στεγνώσουν λίγο τα χρώματα, περάστε ένα στρώμα βερνίκι και αφήστε να στεγνώσει.7. Περάστε ένα κομμάτι σπάγκο στις τρυπούλες και το καδράκι σας είναι έτοιμο!Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.