Κήπος Στα Μεσόγεια: Πώς Θα Καθαρίισετε Το Στρώμα Του Κρεβατιού Σας

22 Οκτωβρίου 2015

Πώς Θα Καθαρίισετε Το Στρώμα Του Κρεβατιού Σας

Τα στρώματα μπορεί να είναι το κλειδί για έναν ονειρεμένο ύπνο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσουν και πηγή μικροβίων αφού είναι δύσκολο να τα καθαρίζουμε συχνά, με αποτέλεσμα να απορροφούν συνεχώς βρωμιές, σκόνη και υπολείμματα του σώματός μας.
Παρότι ο καθαρισμός τους αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να δεις πως ακριβώς μπορείς να το κάνεις εύκολα και χωρίς πολύ κόπο.

Σκούπισε το 

H ηλεκτρική σκούπα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος στον καθαρισμό των στρωμάτων. Ξεκίνα από το πάνω μέρος του στρώματος σκουπίζοντας, συνέχισε στα πλαϊνά και τις γωνίες και κατέβα σταδιακά προς τα κάτω. Αφού τελειώσεις με το μπροστινό μέρος μπορείς να γυρίσεις το στρώμα και να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Διώξε τις δυσάρεστες οσμές

Με το πέρασμα του χρόνου το στρώμα απορροφά τις μυρωδιές του σώματός μας, όπως και τον ιδρώτα μας. Για να απαλλαγείς από αυτές πασπάλισε στο στρώμα μαγειρική σόδα και τρίψε με μια χοντρή βούρτσα. Άφησέ την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαίρεσε την. Αν θες να προσθέσεις ένα ωραίο άρωμα, βάλε μέσα στη σόδα λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια.

Σκούπισε ξανά

Όταν τελειώσεις με τη σόδα, σκούπισε για ακόμα μια φορά με την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να φύγει κάθε ίχνος από τη μαγειρική σόδα αλλά και την υγρασία που μπορεί να έχει το στρώμα σου.

Αφαίρεσε τους λεκέδες

Λεκέδες υπάρχουν σε όλα τα στρώματα και κυρίως προέρχονται από το σώμα μας. Αν είναι νωποί ξεφορτώσου τους με λίγο κρύο νερό και υγρό πιάτων, ενώ αν οι λεκέδες είναι εκεί για καιρό θα χρειαστεί να επιμείνεις περισσότερο αντικαθιστώντας το κρύο με ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας αμμωνία.

Αναποδογύρισέ το

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αλλάζεις πλευρές στο στρώμα σου προκειμένου να μην προλαβαίνει να λερωθεί πολύ ή να απορροφήσει δυσάρεστες οσμές. Μπορείς είτε να το γυρίζεις ανάποδα είτε να τοποθετείς την μεριά των ποδιών στη μεριά του κεφαλιού.

Τύλιξέ το

Χρησιμοποίησε ειδικό κάλυμμα στρώματος που είναι αδιάβροχο και μπορεί να συγκρατήσει οτιδήποτε μπορεί να το λερώσει ή να το σκονίσει.

Έτσι θα απαλλαγείς από μεγάλη ταλαιπωρία αφού το συχνότερο που θα πρέπει να κάνεις θα είναι να βγάζεις και να πλένεις την προστατευτική θήκη.

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.