Κήπος Στα Μεσόγεια: Αμπελουργοί: Ποινές για Αδήλωτη Συγκομιδή Οινοστάφυλων

18 Δεκεμβρίου 2016

Αμπελουργοί: Ποινές για Αδήλωτη Συγκομιδή Οινοστάφυλων

Χρηματική ποινή για αδήλωτη συγκομιδή οινοστάφυλων

Τη δυνατότητα επιβολής χρηματικών ποινών με ένα χρόνο προειδοποίηση, για τις περιπτώσεις που ενώ παραδίδουν σε οινοποιείο οι αμπελουργοί, δεν υποβάλλουν την υποχρεωτική Δήλωση Συγκομιδής αναμένεται να δίνουν σχετικοί κανονισμοί που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Το θέμα προκύπτει από το μειωμένο ρυθμό υποβολής δηλώσεων συγκομιδής οινοστάφυλων.
Μάλιστα, με την ανακοίνωση χορήγησης παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής (που έληγε αρχικά στις 30 Νοεμβρίου /11/2016 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου), παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού υποβολής τους, αφού πριν την χορήγηση της παράτασης κατατίθεντο 800 περίπου Δηλώσεις Συγκομιδής ανά ημέρα, ενώ μετά τη χορήγηση παράτασης ο αντίστοιχος αριθμός έπεσε στις 120.
Σε επίπεδο συνόλου μέχρι 5 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 22.500 Δηλώσεις Συγκομιδής, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ ο συνολικός αριθμός των Δηλώσεων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 28.000, έναντι 110.000 περίπου υπόχρεων.
Τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ, αφορούν κατά πρώτον την ηλεκτρονική διασταύρωση (με αυτόματο έλεγχο) της Δήλωσης Συγκομιδής με την (ψηφιακή τον επόμενο χρόνο) αναλυτική Δήλωση Παραγωγής που υποβάλλουν τα οινοποιεία, ώστε αυτόματα να προκύπτει ποιοι αμπελουργοί ενώ παρέδωσαν σε οινοποιείο δεν υπέβαλαν Δήλωση Συγκομιδής.

Μάλιστα πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ αναφέρουν ότι μετά την έκδοση των σχετικών κανονισμών θα παρασχεθεί η δυνατότητα επιβολής χρηματικών ποινών με ένα χρόνο προειδοποίηση, για τις περιπτώσεις που ενώ παραδίδουν σε οινοποιείο οι αμπελουργοί, δεν υποβάλλουν την υποχρεωτική Δήλωση Συγκομιδής. Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο αμπελουργός που δεν υποβάλλει Δήλωση Συγκομιδής και συναρτώνται με τη χορήγηση Άδειας Φύτευσης, τον χαρακτηρισμό του αμπελώνα του ως εγκαταλελειμμένο και την Αναδιάρθρωση.

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.