Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγή: Βασιλόπιτα με Άρωμα Τσουρέκι

28 Δεκεμβρίου 2016

Συνταγή: Βασιλόπιτα με Άρωμα Τσουρέκι



Ετοιμαστείτε για την Πρωτοχρονιά με έναν συνδυασμό γεύσης που δεν θα περάσει απαρατήρητος! Δοκιμάστε τη βασιλόπιτα που προτείνει ο σεφ Πέτρος Συρίγος και, παρ’ολο που ειναι κέικ, θυμίζει κάτι απο τσουρέκι!





Υλικά

650 γρ βούτυρο φρέσκο
525 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 δόσεις βανίλια
2 γρ μοσχοκάρυδο τριμμένο σε σκόνη
1 γρ μαστίχα τριμμένη σε σκόνη
10 γρ μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
350 γρ αυγά
135 γρ γάλα
50 γρ κονιάκ
900 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
15 γρ μπέικιν πάουντερ
150 γρ καρύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση


Τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι ξύσμα, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και το δουλεύετε αρχικά για ένα λεπτό στην 1η ταχύτητα και ανεβάζετε σταδιακά στην τελευταία ταχύτητα και χτυπήστε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Ανακατέψτε τα αυγά με το κονιάκ σε μια μπασίνα και βάλτε και αυτά στο μίξερ και να ομογενοποιηθούν. Αφαιρέστε το σύρμα από τον κάδο του μίξερ και προσθέστε το αλεύρι με τα καρύδια και το μπείκιν πάουντερ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε λίγο αλεύρι να πάει παντού ώστε να μην κολλήσει το μείγμα και προσθέστε την ζύμη. Ψήστε στους 170 για 45’.

Το μυστικό

Μπορείτε να τη γαρνίρετε με διάφορους τρόπους, με ζάχαρη άχνη είναι ο πιο κλάσσικος, με γλάσσο σοκολάτας ή με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.



Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.