Κήπος Στα Μεσόγεια: Η Φύση έχει Όλα Όσα Χρειαζόμαστε για να Επιβιώσουμε - Από Φοιτητής Νομικής … Αγρότης

2 Φεβρουαρίου 2017

Η Φύση έχει Όλα Όσα Χρειαζόμαστε για να Επιβιώσουμε - Από Φοιτητής Νομικής … Αγρότης



Ο μόλις 25 ετών Πατρίκιος Μακεδόνας, υποστηρίζει πως η φύση έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Εξ ου και αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πόλη για να εγκατασταθεί στο μακρινό, μικρό χωριό της Μαραθάσας, τις Τρεις Ελιές, και να αφοσιωθεί στην καλλιέργεια.


Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, αποφάσισε να σπουδάσει νομική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν μπορούσε όμως να αντέξει τη ζωή και τους ρυθμούς της πόλης. Έτσι, τους τελευταίους 15 μήνες μετακόμισε και ζει στο χωριό με τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά τους.

Επέλεξε το συγκεκριμένο χωριό, αφού, όπως μας αναφέρει, εκεί υπάρχουν πολλά περβόλια εγκαταλελειμμένα, τα οποία απλά περιμένουν να πάει κάποιος για να τα περιποιηθεί.

Αυτό που κάνει ακριβώς ο Πατρίκιος στις Τρεις Ελιές, είναι να εντοπίζει ακριβώς αυτά τα περβόλια και να τα καλλιεργεί, ούτως ώστε η φύση να μπορεί να του παρέχει τα βασικά για να καταφέρει να ζήσει μια ζωή ελεύθερη χωρίς να εξαρτάται από κανέναν.

Φυτεύει πατάτες, αγγουράκια, ντομάτες, καρότα και όλα όσα του αρέσει να τρώει, χωρίς να τα ψεκάζει με φυτοφάρμακα και άλλα χημικά.
Τις καλλιέργειές του, τις πωλεί επίσης σε άτομα που επιθυμούν να τρέφονται οικολογικά και με αυτό τον τρόπο βγάζει ένα μικρό εισόδημα.


Ζει, όπως μας αναφέρει, μια απλή ζωή, με μόνο τα απαραίτητα, χωρίς πολυτέλειες και μεγαλοπρέπειες. Είναι όμως πραγματικά ευτυχισμένος, καθώς νιώθει την απασχόληση του στα περβόλια περισσότερο ως τρόπο ζωής και όχι ως δουλειά.

Ο ίδιος καλεί τους νέους που αγαπούν το περιβάλλον και τη γεωργία, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Παρά να είσαι απλώς ένας άνεργος στην πόλη, καλύτερα να δώσεις στο περιβάλλον την ευκαιρία να σου αποδείξει πως με αυτό μπορείς να έχεις τα πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.




city.com.cy
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.