Κήπος Στα Μεσόγεια: Διακόσμηση με συνθέσεις λουλουδιών σε κοχύλια!

Διακόσμηση με συνθέσεις λουλουδιών σε κοχύλια!

Το ξέρουμε ότι δεν θες να τελειώσει με τίποτα το καλοκαίρι, για αυτό και εμείς σου δείχνουμε τρόπους για να έχεις το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι σου για αρκετό καιρό ακόμα!

Πρωτότυπη ιδέα που βρήκαμε και πολύ απλή. Συνθέσεις λουλουδιών μέσα σε κοχύλια!!!


Τι θα χρειαστείς:
Ένα μεγάλο κοχύλι
Πρασινάδα
Λουλούδια
Συμπιεσμένο αφρό ειδικό για φυτά που θα βρείς σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο
Μαχαίρι
Μολύβι
  Τι πρέπει να κάνεις:
1. Διάλεξε ένα κοχύλι μεγάλου μεγέθους και τοποθέτησέ το έτσι ώστε να σιγουρευτείς ότι στέκεται καλά, με το άνοιγμά του να κοιτάει προς τα πάνω.
Τοποθέτησε τον συμπιεσμένο αφρό μέσα σε ένα μπολ με νερό και άφησέ το για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο πράσινο χρώμα. Η υγρασία που θα μαζέψει ο συμπιεσμένος αφρός, θα σου κρατήσει τα λουλούδια φρέσκα γύρω στις 4-5 μέρες.
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψε τον αφρό σε σχήμα κατάλληλο ώστε να χωρέσει μέσα στο κοχύλι και σιγά σιγά πίεσε τον αφρό για να μπει τελείως μέσα στο κοχύλι και να μην εξέχει καθόλου. Θα πρέπει να φτάνει 1-2 εκατοστά κάτω από το στόμιο – άνοιγμα του κοχυλιού.
3. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι για να κάνεις μικρές τρυπούλες περίπου 6-7 εκατοστά (αναλόγως το μέγεθος του κοχυλιού). Άρχισε να τοποθετείς τα λουλούδια. Κάποιες από τις πρασινάδες αφού τις κόψεις στο μήκος που θέλεις, μπορείς να τις τοποθετήσεις απευθείας μέσα, χωρίς να κάνεις πρώτα τρύπα με μολυβάκι.
Χρησιμοποίησε τα αγαπημένα σου χρώματα για την σύνθεσή σου και στόλισε το τραπέζι σου, τον μπουφέ ή οποιαδήποτε γωνίτσα του σπιτιού!
Πηγή: http://www.smallthings.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.