Μακαρονοσαλάτα με ντοματίνια, προσούτο και κατσικίσιο τυρί. Δοκιμάστε την...
Υλικά:
- 300γρ. ζυμαρικά βίδες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 30γρ. φέτες προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1/4 φλιτζανιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την μαγιονέζα, τη μουστάρδα Dijon, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μπολ.
Σε ένα 15 εκατοστών τηγάνι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το προσούτο πάνω από 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το προσθέτουμε στο μείγμα των ζυμαρικών μαζί με τα ντοματίνια, τις ελιές, την κάπαρη και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και τον μαιντανό. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου