Μπισκοτάκια γρήγορα για τον Αη-Βασίλη! Με την ιδιαίτερη κριτσανιστή υφή που δίνει η καστανή ζάχαρη. Μπισκοτάκια που πλάθονται γρήγορα και εύκολα σε τέλειο στρογγυλό σχήμα χωρίς κουπ πατ.!
Υλικά(για 30 μπισκότα περίπου)
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σούπας άγλυκο κακάο
- 1 βανίλια
- 1/4 κ.γλ. σόδα
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 60 γρ.καλούα ή κονιάκ ή ό,τι άλλο έχετε σε λικέρ
- (αν δεν θέλετε αλκοόλ βάζετε χυμό πορτοκάλι)
- 125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη(150 γρ.)
- 1 σακουλάκι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
- Ρίχνουμε το ποτό.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο,τη σόδα,το αλάτι,τη βανίλια και προσθέτουμε στο μίγμα.
- Ζυμώνουμε καλά,ώστε να έχουμε μια ζύμη που να μην θρυμματίζεται και κολλά στα χέρια.Διαφορετικά προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια μικρά,τα πατάμε να πλατύνουν και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β. για 8 λεπτά.
Μην τα αφήσετε περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.
Επιτρέψτε σε παιδικά χεράκια να παίξουν, πλάθοντας μπισκοτάκια, αυτό είναι το ζητούμενο στη συνταγή αυτή!
Καλή Όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου