Κήπος Στα Μεσόγεια: Συνταγή: Πώς φτιάχνουμε Αντισηπτικό Υγρό

Συνταγή: Πώς φτιάχνουμε Αντισηπτικό Υγρό

Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού χρειάζεται στρατηγική (μένουμε σπίτι) και πολεμοφόδια, όπως τα απολυμαντικά/αντισηπτικά χεριών.


Και επειδή έχουν γίνει πλέον είδος σε ανεπάρκεια, ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας στο σπίτι και να φτιάξουμε τα δικά μας χειροποίητα αντισηπτικά.


Τα αντισηπτικά για τα χέρια που αγοράζουμε από τα καταστήματα δεν έχουν κάποιο μαγικό φίλτρο. Είναι απλά συστατικά με αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που αναμειγνύονται σε ένα διάλυμα που εξατμίζεται εύκολα, όπως είναι το οινόπνευμα.

Πώς κάνουμε τα δικά μας αντισηπτικά – απολυμαντικά χεριών
Ακολουθεί μια απλή συνταγή για παρασκευή 1000ml αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Το αντισηπτικό θα πρέπει να περιέχει οινόπνευμα 70 βαθμών, ιδανική περιεκτικότητα για την θανάτωση του ιού.

Πιθανόν να διαθέτετε οινόπνευμα 95 βαθμών ή 93 βαθμών

Υλικά

  • 753ml Οινόπνευμα 95 βαθμών 
  • 247ml Βρασμένο νερό 
  • 1 φακελάκι χαμομήλι
  • Gel αλόης (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Στην αναγραφόμενη ποσότητα βρασμένου νερού βάζουμε το φακελάκι του χαμομηλιού και περιμένουμε 2-3 λεπτά και το αφαιρούμε. Αφήνουμε το νερό να κρυώσει και το προσθέτουμε στην αναγραφόμενη ποσότητα οινοπνεύματος. Εάν επιθυμούμε βάζουμε και μικρή ποσότητα gel αλόης. Στην περίπτωση που επιλέξουμε να προσθέσουμε αλόη η ποσότητα αυτής αφαιρείται από την ποσότητα του νερού. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε κλειστό δοχείο.

Οδηγίες χρήσεως

Τοποθετούμε ποσότητα στην παλάμη του ενός χεριού. Απλώνουμε το προïόν και στα 2 χέρια, σύμφωνα με τις οδηγίες πλυσίματος των χεριών. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Οι παραπάνω συνταγές εκτελούνται με δική σας ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.