Κήπος Στα Μεσόγεια: 10 Τρόποι για να Κερδίσεις Έξτρα Χώρο στην Κουζίνα σου

10 Τρόποι για να Κερδίσεις Έξτρα Χώρο στην Κουζίνα σου



Ο χώρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μαγείρεμα. Αν για παράδειγμα πνίγεσαι μέσα στην κουζίνα επειδή δεν έχεις χώρο να μαγειρέψεις τότε το θα το βλέπεις σαν αγγαρεία. Αν όμως τα έχεις όλα τακτοποιημένα και δεν είναι σαν να έχει ''πέσει βόμβα'' θα δεις πως το μαγείρεμα σου θα γίνει ευχάριστο.
Εμείς σου βρήκαμε τους πιο οικονομικούς, έξυπνους τρόπους για να τακτοποιήσεις τα πράγματα στην κουζίνα σου έτσι ώστε να δημιουργήσεις έξτρα χώρο.

1. Βάλε πάνω από το πλυντήριο ή το μικρό σου ψυγείο μια σανίδα κοψίματος

 

Αφού είναι άδειο που είναι γιατί να μην αγοράσεις ένα κομμάτι σανίδας και να το προσαρμόσεις πάνω από το πλυντήριο ρούχων σου; Έξτρα χώρος! Αν τώρα το πλυντήριο σου είναι από αυτά που πάνε πέρα- δώθε έτοιμα να απογειωθούν καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

2. Βάλε ένα ράφι στον τοίχο, πάνω από την επιφάνεια που χρησιμοποιείς για να μαγειρέψεις

 

Οικονομικό και έξυπνο. Τοποθέτησε κάποια βασικά προϊόντα, όπως αλάτι, πιπέρι, ρίγανι που τα  χρησιμοποιείς συνέχεια για να έχεις τον πάγκο σου καθαρό αλλά και να μην τρέχεις πέρα δώθε όταν μαγειρεύεις.

3. Τι θα έλεγες για μια τρύπα στη σανίδα κοψίματος που εργάζεσαι;

 

Και τι εννοώ; Είναι απλό. Βάζεις τον κάλαθο σκουπιδιών κάτω από τον πάγκο που εργάζεσαι. Τραβάς την σανίδα- συρτάρι που κόβεις τα λαχανικά σου και δημιουργείς μια στρογγυλή τρύπα για να ρίχνεις αυτά που περισσεύουν και είναι για πέταμα. Όταν κόβεις φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο και άλλα πολλά.

4. Κρέμασε στην πόρτα του ντουλαπιού σου μπαχαρικά ή σπάτουλες μαγειρέματος

 

Δεν χρειάζεται να τα έχεις στον πάγκο σου και να πιάνουν χώρο. Μπορείς πολύ απλά να τα τοποθετήσεις στην μέσα μεριά της πόρτας του ντουλαπιού που έχεις τα φαγητά σου.

5. Δοκίμασε να βολέψεις κάπου στην κουζίνα ένα βαρέλι και βάλε το μάρμαρο που του αναλογεί από πάνω

 

Σου ακούγετε αστείο αλλά σου δίνει έξτρα χώρο και δίνει στυλ στην κουζίνα σου. Έξυπνο!

6. Βάλε ένα στρογγυλό κουρτινόξυλο και κρεμάστρες πάνω από την επιφάνεια του πάγκου που εργάζεσαι

 

Όμορφο, δημιουργικό και πολύ χρήσιμο. Μπορείς να βάλεις αρκετά πράγματα και να δώσεις ένα ιδιαίτερο στύλ στο χώρο της κουζίνας σου.

7. Τοποθέτησε πάνω από τον νεροχύτη σου μια ξύλινη πιατοθήκη για επίτοιχο ντουλάπι

 

Δεν χρειάζεται να έχεις μια ολόκληρη πιατοθήκη που σου παίρνει τόσο χώρο από τον πάγκο σου. Βάλε μια πιατοθήκη- ράφι όπως στην πιο κάτω φωτογραφία και θα δεις μεγάλη διαφορά στο χώρο σου.

8. Βάλε την σανίδα κοψίματος σου πάνω από τον νεροχύτη

 

Αυτή η ξύλινη σανίδα κοψίματος χωράει άνετα στην μια πλευρά του νεροχύτη σου ενώ το άλλο ήμισυ παραμένει ανοιχτό σε περίπτωση που θες να πλύνεις τα βρώμικα πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.