Κήπος Στα Μεσόγεια: 7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

7 Μαΐου 2016

7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ


7η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου


Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου από την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης (Α.Π.Ο.Δράσης) και τον Αιγίλοπα – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία.

Το θέμα της φετινής γιορτής είναι:"Η καταγωγή και η γεωπολιτική της τροφής μέσα από την οδύσσεια των λαών-Σύγχρονες και επίκαιρες προεκτάσεις"
Οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, η αναζήτηση της γης της Επαγγελίας, το εμπόριο και τα συμφέροντα των δυνατών έγιναν διαχρονικά αιτίες μια παγκόσμιας και αδιάκοπης οδύσσειας των ανθρώπων έως σήμερα. Πανάρχαιο σκηνικό μεταναστεύσεων, συγκρούσεων αλλά και λίκνο της γεωργίας και κέντρο καταγωγής της μεσογειακής διατροφής ήταν η ανατολική Μεσόγειος.

Μετά τον τροφοσυλλέκτη και τον κυνηγό, ο γεωργός και οι σπόροι του - μέσα από την δική τους οδύσσεια - έγιναν σύμβολα πολιτισμού και ευημερίας.

Είναι καιρός σήμερα όλα τα κοινά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων και του νερού, να ξαναγίνουν σύμβολα ειρήνης που θα ενώνουν τους λαούς όλου του κόσμου, πέρα και έξω από κάθε εμπορευματοποίηση και μέσα σ’ ένα πλαίσιο αυτονομίας και αλληλεγγύης πολιτών και κοινοτήτων.


ftiaxno.gr
Εδώ θα βρείτε καταστήματα, επιχειρήσεις,δημόσιους οργανισμούς, επαγγελματίες, συλλόγους, και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα και τα Μεσόγεια αλλά και για νέα που αφορούν αγρότες, επαγγελματίες και φυσικά τους ερασιτέχνες κηπουρούς με ιδέες και λύσεις για το σπίτι και τον κήπο σας.
Τα Θέματα που βρίσκουμε σε άλλες ιστοσελίδες τα παραθέτουμε στην ιστοσελίδα μας αναφέροντας την πηγή στο τέλος της ανάρτησης, σεβόμενοι την δουλειά των άλλων.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος να κρίνει από μόνος του την αξία, ποιότητα ή εγκυρότητα των γραφόμενων. Παρότι προσπαθούμε οι συμβουλές και τα άρθρα που περιέχονται στην ιστοσελίδα μας να είναι έγκυρα και σωστά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους.